30 de juny 2008

SkyRace d'Andorra

La tercera prova de les Buff SkyRunner WS FSA, la Copa del Món de Curses de Muntanya, s'ha disputat aquest diumenge al matí a Ordino, Andorra, en el marc del Mountain Festival de Vallnord. En un dia molt assolellat i calorós, el català Kilian Jornet i la portuguesa Rosa Madureira n'han estat els guanyadors. Llegir més>>

Pel que fa a la participació de la UEC aquí estan els seus resultats:
Kiko Martí 25
Paco Estorach 101
Joan Josep Panisello 112

Alternativa a la volta al Port



Després de la discussió de si feiem la “Volta al Port” sencera, mitja o un trosset, vam acabar per decidir d’aplaçar-la per més endavant, a veure si així la gent te menys escuses por poder fer-la, ja direm quin cap de setmana sirà amb antelació, intentarem que no hi hagi cella al Port o cap casament a la vista.
En quant a la sortida alternativa d’unes 5 o 6 horetes proposada pel PTL Perales, s’acabat convertint en un infern de quasi 12 hores pujant i baixant colls i no precisament com diu la cançó “...a la sombra de los pinos...”.
Haviem quedat a les 6:30 a quatre camins, i com que no hi ha cap bar obert a n’aquelles hores, sortim ràpidament cap a Cova Avellanes, un cop allí ens replantegem el recorregut i sortim dels Clots d'en Pastor més a prop de Carlares, es l’únic tros del recorregut proposat per Perales que finalment modifiquem.
Començem a caminar i anem fins el mas de Carlares, allí pugem amb l'intenció de trobar l'antic camí del Regatxol, i evidentment no el trobem a la primera, la qual cosa ens obliga a fer una mica lo mona, però tot molt divertit al menys per a Perales que amb aquestes “ambarcades” se sent com peix a l’aigua. Finalment i gràcies al KPS de Pakolo trobem el bon camí i es com el recordava, margenat amb algunes solcides i molt xulo, el seguim i ens deixa prop de la baixada dels ullals de la Figuerassa. Baixem a l’Ulldemó i emprenem la primera pujada forta del dia, la de la Canal del Rito uns 400 metres per anar fent gana per l’esmorzar que ens fotrem al Maset del Lino, lloc ideal per fer la primera parada i avituallar-mos una mica. Aquí dubtem de si continuem o ens quedem a passar lo cap de setmana, per que reialment lo lloc es idíl·lic i s’estava divinament, però com que Perales no estava per a tonteries, finalment ens fa continuar.
Ara el recorregut es una llarga baixada cap el Mas de les Oliveres, un altre cop al riu Ulldemó, aquí ens refresquem una mica, carreguem d’aigua i sense fer dos metres plans, emprenem la pujada cap el Mas de Pollí i lo coll de Ganxo, aquesta es la més llarga de totes les que farem, uns 600 metres de desnivell i baix un sol de justícia.
Un cop arribem al coll en dirigim al mas de Ganxo i continuem en busca del Mas de la Balanguera i com que anar pel camí marcat ens avorreix, pos la tornem a liar i anem pel barranc del Racó de Güera, també mol divertit i amb la seva grimpadeta corresponent. Al mas de la Balanguera ens estaven esperant uns cirerers fantàstics, carregadets de cireres per a natros, evidentment no els hi vam fer un feo i abans d’emprendre la baixada cap al Parrissal d’uns 400 metres més, els vam aclarir una mica.
Ja baix al “carregador de les mines”, carreguem els “camels” a la font i anem en busca d’un bon lloc on poder fer un mos i refrescar-mos una mica (si mireu les fotos veureu a Claudia fent top les amb lo tanga roig), ja son més de les 2 de la tarde i es hora de dinar.
El camí del Parrissal ja sabeu lo que es, anar creuant les passareles i el riu fins arribar a les Gubies, un lloc que per molts cops que hi hagis anat sempre t’impressiona.
La pujada del Romeret per aquesta part no te cap dificultat, i quant arribar el moment de baixar cap a l’altre costat, natros emprenem la pujada cap a les Moletes d’Arany; aquí ja portem unes 10 hores de marxa durilla i ara hem de fer uns 500 metres més de desnivell amb el sol a la màxima potencia, les cares que feiem eren un poema, menys mal de les grimpadetes que ens fan parar una mica i aprofitem per alenar i contemplar l’impressionant paisatge del Parrissal.
Un cop a les moletes d’Arany s’han acabat les pujades fortes i només ens queda una passejadeta d’unes dos hores fins als cotxes.
Resumin una sortida impressionant amb grans desnivells i una calor de justícia, i com sempre amb bona companyia, los dos pete-eles que van com la Honda de Pedrosa, lo Pack Utmb, que van com a motets, i si segueixen així sense “passar-se” arribaran al Mont Blanc com la Ducati d’Stoner, Pakolo que va com la Yamaha d’il Dottore, Messier Marten ara Mister Màrtin que despues de l’operació i les vacances a tornat a pujar a la moto, tot i que li va fer una mica la perla al coll de Ganxo, els xertolins Karim i Sergi, que probablement a hores d’ara, a casa els hagin prohibit tornar a fer una sortideta amb los de la uec, ni a peu ni en moto, i jo que anava com un velosolex trucat, però amb la satisfacció d’haver acabat lo dia sense cap llaga als peus.
Pd (1) Si vos pregunteu que va passar amb oudur, només dir-vos que no va poder venir per que encara no li ha passat lo de la cella.
Pd (2) Per cert algú em pot dir les classificacions de Moto GP de la carrera de Assen que me la vaig perdre ....
By kf
Les fotos AKI i les de Karim AKÍ

29 de juny 2008

Han fet el cim !!!!




Ahir la nit, a les 23:30h, ens trucava Manolo per explicar-nos que el dijous 26 havien fet el cim!

Feia 5 dies que estaven enganxats al Camp V i quan es van llevar dijous al matí es va obrir una finestra. Esperançats que el temps fos bo, i una mica desesperats de tants dies dins la tenda, es van arriscar a pujar cap amunt amb la intenció d'atacar el cim. Després, però, la truita es va girar i el temps va anar empitjorant un altre cop.

Van sortir unes 20 persones, quatre de les quals eren Manolo, Joan, Víctor i Francesc i, amb molt d'esforç i obrint traça van poder arribar al capdamunt de la muntanya. Arribaven un altre cop a la tenda a les 2 de la matinada.

Esperaran que millori el temps per baixar cap avall.

27 de juny 2008

Crónicas andinas



Hola a tots i totes! Veig pel blog que asteu mes avariats que el Pupas! Vigileu, que queda molta carrera per davant.

Aprofito una parada a un lloc civilitzat amb Internet per passar-vos una mini-cronica de les nostres correries per aquests indòmits paratges andins. Hem estat pel Cañon del Colca (Arequipa), un dels mes profunds del món, patejant i arreplegant glòbuls rojos per un tubo. Després d'una fugida covard del Cuzco, on només trobes turistes cap al Machu Picchu i venedors d'artesanies, hem enfilat cap a Choquequiraw, que ha estat una marxa d'uns 5 dies per visitar una fortalesa inka flipant (veure afoto). Ara, ja dins del Perú més profund (Apurimac, Andahuaylas, Ayacucho...), ens anem adreçant cap a Lima... on s'acabara el nostre periple andí. Que poc dura lo bo!

Molta sort a tots los participants a la nocturna: feu-lo tan be com sabeu. I als lesionats, paciència i ànims, que pronte acabaran els patiments.

Au, fins aviat! Petonets,

By Javier, lo Chaski

26 de juny 2008

Lo Pas del Romeret i alguna cosa més



Definitivament s'anula la Volta al Port en “plan serio” i se canvia per la volta proposada per "Cucut" als comentaris de l’entrada anterior:

“A mi no més me va bé un dia, i hauria de ser dissabte, i com el meu
company de batalles li agradaria fe el pas del Romeret he pensat fer esta ruta
Cova Avellanes, Canal del Rito, Massets del Lino, Riu Ulldemò, Gr8, Balanguera,
Parrisal, Pas del Romeret, Font del Teix, Cova Avellanes.
Que vos sembla???”.

Cucut dijo...

6,30 a 4 camins

2ª Volta al Port ?



Aquest cap de setmana tenim la última sortida del calendari 2007-2008, i es ni més ni menys que la Segona edició de la Volta al Port en dos dies, amb el següent recorregut:
  • 1er dia: Caro, Paüls, Beseit.
  • 2on dia: Beseit, Casetes Velles, Caro.
Si algú te ganes de tirar endavant la sortida que ho digue als comentaris lo més ràpid possible a veure si s’apunta algú.

25 de juny 2008

IX Cross Vertical Prat Primer

Bones companys/es de la muntanya
Diumenge 22 de juny s'ha disputat aquest km vertical a Andorra aquesta setmana m'ha acompanyat la meva "family" Noèlia la meva estimada i Ares la meva filla i es clar no podia quedar decepcionar-les.
La cursa no ha sigut tan dura com la Cuita però deu nidó , sortia una distància de 5 km i un desnivell de 1235m fins una altitud màxima de 2235 m .
Hi havia un primer tram que es podia fer bastant ràpid i el segon ja es posava mes vertical, però quasi tota la cursa l'he pogut fer corrent.
He tornat ha bufar molt companys/es ,com diu lo meu amic Puça jo sempre ho dono tot ,i al final l'esforç que he fet ha valgut la pena .
He quedat el cinquè de la general amb 54 minuts , he esgarrapat uns quants puntets més de la copa .
La setmana vinent vaig una altra vegada a Andorra a una prova molt dura puntuable de la copa catalana. Info i classificacions
By Kiko

22 de juny 2008

Cròniques de la Marxa Fredes - Paüls GR7

Una gran nocturna!!!. La viscuda ahir potser va ser la millor de les nocturnes a les que jo he assistit un ambient descomunal de muntanya, muntanya, i molta gent en una mirada clara del seu objectiu, arribar a PAÜLS, d’altres tenien objectius com millorar la seva marca anterior, o alguns que anaven a per el record de la prova, ja apart de guanyar-la, crec que van ser molts els que van complir els seus objectius. Fins i tot TERE, la meva cunyada, TERE, la meva novia i els seus/meus amics que s’havien marcat el repte d’arribar a caro cosa que van aconseguir no sense patir lo seu i amb 7 h 30 minuts. En la vida si et marques objectius sempre acabares complint-los. Pel que fa a mi doncs...be, per moltes coses, per que no em va fer malt res, i perquè vaig veure que tampoc es d’allò més fàcil millorar el temps de l’any passat, jo sabia que este any no podia fer res de res i parlant per d'alt a la plaça de fredes van donar la sortida i no me’n vaig ni enterar, pel temps que vaig fer al final vaig veure que no quadrava de 5 minuts, però també millor, ja que no hem vaig obsessionar i vaig anar fent, llavors van venir moments molt bonics quan adelantant a gent, ja que vaig sortir dels últims deien frases com:
FRENEM QUE PUÇA ESTA AQUÍ.
NEM MASSA RAPIDS QUE ALBERT VA DETRAS.
VOL GUANYAR SORTIN ÚLTIM.

Apart de molta gent que hem va animar i des de aquí agraeixo. Vaig seguir i vaig atrapar a MOISES I JAVI (el meu germà) que sen la primera va fer 5.56 juntament amb MOISES marca que ja es molt bona i més endavant a l’amic el JESUSENC i hem va dir tira, tira que vas el 9 o 10 i així ho vaig fer fins atrapar a la pista que porta a la font de la llagosta a ADOLFO, XAVI QUERALT i JOSE.L llavors vam anar junts fins caro, a partir d'alli jo sabia que patiria per que no estic en forma i això surt i va sortir, vaig anar fent en JOSE.L ja que ADOLFO I XAVI s’havien escapat un poc, a clotes ens portaven 2 min baixant l'enrejolada hem vaig deixar a JOSE.L però jo corria a un ritme molt baix i ha falta d'un km per pauls hem va atrapar i vaig arribar caminant i molt desgastat però a la vegada content perquè ja nomes hem falta entrenar que de tot el demes estic BE.
Quan vaig arribar a casa la meva novia no havia arribat i hem va dir que ara ja m’entén més, hem va preguntar que si tot el que ella havia fet caminant jo ho havia pogut fet corrent, la resposta va ser SI i es va adormir sense poder-ho entendre.
FINS AVIAT.

PD Espero que cadascú digue el seu, esperant més cròniques.

By Puça

El que diuen de la Marxa a altres blocs


XAVIER SOLÉ Corredor de Muntanyes
Aquest dissabte va venir un ultra-entreno molt fort, ja pensant en el UTMB, com no vam fer la tramuntana.La setmana passada ens vam apuntar... Llegir més>>

Climb Bike and Run
Segons el
reglament es tracta d’una marxa de resistència en que només poden participar excursionistes avesats a llargs recorreguts i coneixedors... Llegir més>>

BLOG DE FERNANDO ZURITA
Una gran nocturna!!! Sin lugar a dudas a sido mi primera participación y puedo asegurar que no será la ultima.
Llegir més>>

RAFALGUERI
Impresionant !. Hola! Després d'un dia de descans, ja puc posar-me a escriure davant l'ordenador, jeje. Tal com he posat al títol la Nocturna ha sigut impresionant, dura, multitudinaria...
Llegir més>>

CENTRE CULTURAL I D'ESPLAI DE XERTA
Enguany se n'ha parlat molt de la Nocturna, suposo que com que l'any passat se'ns va atragantar a alguns de natros, se mos havia quedat una espina clavada... Llegir més>>

SORAYA
La marxa Fredes- Paüls ( per a les xiques de la foto fins a Caro) va ser una experiència innolvidable. Llegir més>>

MONTBIKE
Aquest dissabte dia 21 es celebrava la nocturna Fredes-Paüls molt ben organitzada per la UEC DE TORTOSA... Llegir més>>

DESDE LA PUNTA DE L'AIGUA
Bé gent, pues aixo tot va comença la última semana de juny quan per qüestions del lloc de treball que tinc, hem va caure a les mans un folleto de la cursa...
Llegir més>>

SUD ACTIU
Màxima participació en la XII edició de la marxa Fredes-Paüls. Ja a la sortida, ens vam trobar fins a 8 participants de les terres faldudes... Llegir més>>

HIKING XERTA
Un cop recuperat i amb les presions de Kaiko em decideixo a escriure quatre linies sobre la Nocturna d'enguany. Ja fa tres anys que m'apunto a aquesta travessia... Llegir més>>


18 de juny 2008

INSCRIPCIONS TANCADES

TRAVESSIA NOCTURNA FREDES-PAÜLS GR7


Hem superat els 550 inscrits i donem per TANCADES les INSCRIPCIONS.

Vist el constant increment de participants any rera any, els organitzadors ja teníem previst superar els 450 inscrits de la passada edició, però en cap moment ens esperàvem que el dimecres ja portaríem 100 inscrits més i amb molta més gent interessada en participar, sentin-ho molt hem de tancar les inscripcions davant la impossibilitat de poder donar un bon servei si acceptéssim més participants.
Gràcies per la vostra confiança i comprensió
.

¡¡¡ Recordeu que el mateix dia de la marxa no es faran inscripcions!!!

Per facilitar-nos la feina comproveu el vostre número de dorsal a la llista provisional d'inscrits que trobareu AKI i recordeu els horaris i recomanacions següents.

HORARIS:

  • Sortida BUS Paüls: 15h
  • Sortida Travessia : 18h.
  • Sortida desde Caro (mig recorregut): des de les 20h/dissabte fins la 1:30h/diumenge.

RECOMANACIONS:
  • El recorregut segueix el GR-7 entre Fredes i Paüls, però al Coll de l’Enrajolada prendreu el PR-185 (un indicador ho assenyala i a més ho trobareu marcat amb cintes de plàstic) que enllaça amb una variant del GR-7 que ve d’Alfara de Carles i va cap a Paüls.
    Resseguiu el recorregut sobre un mapa excursionista del Port.
  • Assabenteu-vos dels punts crítics dels recorregut.
  • Procureu no perdre els senyals del GR. Si es perden, el millor es retornar on heu deixat el darrer i buscar el següent. I si desconeixeu el recorregut millor anar en grup. En el tram de les Foies i les Rases reforçarem la senyalització amb barretes lluminoses.
  • Darrer l’últim participant hi anirà “l’Equip Escombra”, qui s’encarrega de resoldre les incidències que es puguin donar. Compten amb comunicació amb l’equip sanitari i de rescat. Si penseu fer tota la travessia teniu en compte que l’Escombra de Caro-Paüls sortirà de Caro a la 01:30h. Els participants que ho facin passada aquesta hora aniran fora de control i sota la seva responsabilitat.
  • Al llarg del camí trobareu tres “Controls de Pas” a més del de sortida i d’arribada. És imprescindible que anoten el vostre pas i que aviseu si abandoneu. Penseu que quan passen els escombres es comparen els llistats amb els del control anterior i si aquests no coincideixen avisaran l’equip de rescat per cercar els participants que faltin.
  • Teniu molta cura en no abandonar deixalles al llarg del recorregut. Camineu pel Parc Natural del Port.
  • Aquí trobareu un llistats amb els punt més conflictius , estaria be que abans de sortir us repasséssiu el recorregut amb el mapa del port.

¡¡¡ BONA TRAVESSIA !!!

Cuita el Sol 2008


Bones companys/es de la muntanya,
El passat dissabte dia 7 es va celebrar “
La Cuita del Sol “, cursa puntuable per la copa catalana de curses d’alta muntanya.
Vam arrancar a les vuit del matí de Camarles tres camarlencs: David (un noi que està molt fort i crec sincerament que arribarà lluny al món de la muntanya), Peret (amb ell m’ho vaig passar molt be ) i un servidor Kiko Martí.
El viatge va anar perfecte ,vam esmorzar a Tremp, i cap a les 13:30 arribàvem a Àreu .
Allí ens esperaven dos de les terres de l’Ebre concretament de
Tivissa l’Adrià i la seva companya Tais (molt bona gent).
Vam plantar la tenda i vam dinar, desprès una hora de migdiada ,David ,Peret i Tais van anar cap amunt on allí ens esperarien.
La cursa va anar millor del que m’esperava, però també he de dir que vaig bufar moltíssim, eren 4’7 km de distancia amb un desnivell de 1690m , és una cursa molt recomanable amb unes vistes impressionants.
Al final vaig quedar el novè amb un temps de 1h 7min ,encara que la gent de les terres de l’Ebre visquéssem a nivell de mar no és cap impediment per donar guerra a la gent dels Pirineus.

Desprès de la cursa vam anar a sopar i que os he de dir , ens ho vam passar molt be amb Peret.
He de destacar un comentari que em va dir el David quan estàvem baixant del
Monteixó, em va dir: “com hem fas viure Kiko “ em vaig emocionar molt.
Be companys /es de la muntanya ja us seguiré informant de la copa catalana, aquest any intentaré fer-la tota, fins aviat.
By Kiko

16 de juny 2008

FREDES- PAÜLS 2008


El proper cap de setmana dies 21 i 22 de juny tindrà lloc la XII Travessia Nocturna Fredes-Paüls, organitzada per la UEC Tortosa.
La sortida es donarà a les 18:00 hores des de la Plaça de Fredes, havent de recorre els 50 km que separen Fredes i Paüls seguint les senyals del GR7.
Es recomana a tots els participants que portin frontal o llanterna, begudes i menjar energètic, roba d’abric i calçat adequat per aquest tipus de travessies. Al restaurant dels Pous de la Neu hi haurà un sopar per al participants que ho hagin sol·licitat i en acabar la travessia podran esmorzar a l’alberg de Paüls, on s’entregarà un certificat de participació a tots els marxadors que hagin completat tot el recorregut.
Més info AKI

Resum del cap de setmana 14-15/06/08

No Raid 2008


Primera jornada del No-raid 2008.
Dissabte al matí ens vam trobar, al passeig de les bicicletes, els equips participants del No-Raid i uns quants amics més que ens volien acompanyar en la primera activitat del raid.
A les 8h foto de família i inici del Km Vertical del Barranc de la Caramella. Què explicar del km vertical?? Tots cap amunt. Podem destacar les sèries de Kiko. I, bueno, que l’equipo d’èlite… en principi va fotre l’hachazo als PTL&Aconcagua Girls PLUS. A tot se li’n diu hachazo avui en dia, perquè fer el km vertical i no arribar a les antenes ni baixa pel tubo… vatros mateixos! Felicitar molt especialment a Oriol, Kilian, Enrique, Mario i Marten, que tot i la curta experiència dels primers i la falta d’entrenament dels darrers ho van fer molt bé, BRAVO!!!
Després a esmorzar al restaurant dels Pous de la Neu. Ens ho vam acabar tot, tot i tot! I és que n’hi havien que s’havien esforçat molt. Mireu a Leo com menjava pernilet, clar… desprès de pujar a les antenes tenia gana. Ai!! Pos si Leo no va arribar a les antenes, i la resta d’equips… pos tampoc!! En canvi, els PTL&Aconcagua Girls i un parell de Santa Bàrbara si que ho van fer, com es nota qui són de bona casta!! Durant l’esmorzar moltes rises, tothom anava comentant com havia anat el Km V, que si aquella quasi es perd, que si la mitat han retallat, que si.. "LO JESUSENC" ha arribat el primer... en fi, rumors!! Només ens faltava una jota d’Ou Dur.
A continuació la ruta en BTT, la gran ruta. Al principi, tot era alegria, però desprès…
Vam sortir una trentena del restaurant direcció Beseit, en busca dels Barrancs Bonyiga i Machina. A les 2hores de ruta l’equipo d’èlite i Marga ens abandonaven, i si haguessin sabut el que els hi esperava, alguns també ho haguessin fet. Los ampostins no eh!! Que ells anaven sobrats!!! A les 3 hores de ruta, la gent comença a pidolar aigua i menjar, i a les 4 hores alguns ja ho estàvem maleint-ho tot. En lloc de fer BTT, ens vam dedicar a fer barrancs, però no portàvem cordes ni baixàvem, sinó que pujàvem i carregàvem la bici, quin patir!! Clàudia va treure els pompons i va intentar animar al personal al crit de: “Què no estamos tan mal, hombre!”, però ni això servia. Abans de les 5 hores de ruta ja va sortir el gordo de la loteria i els reintegraments. Afortunadament, quan portàvem 6 hores arribàvem al lloc, uf!! S’ha de dir que els ampostins van arribar els primers, (però com a molt estirar mitja horeta abans ;) , però tot i així, els PTL&Aconcagua Girls els van empatar en puntuació. I amb el “gol average” obtingut gràcies a les bonificacions per caigudes ens van posar al cap davant de la classificació.
Deixant la ironia de banda, felicitar a tots els que van participar de la BTT, perquè deu n’hi do!!
La última activitat, el Barranc de la Bonyiga, la van protagonitzar un grupet de 5, entre ells Jordi, que cansats i avorrits d’esperar als BTTeros, necessitaven una mica d’adrenalina al cuerpo i no els vam importar començar el barranc a les 18:30h de la tarda. La resta, només pensàvem en marxar per poder disfrutar d’una bona dutxa i una gerra de cervesa!!!!
Finalment va arribar l’hora del sopar de germanor, on ens vam reagrupar quasi tots els equips més el Kf i la Kfa. I quin pedazo sopar… només dir-vos que lo Manso va rebutjar una cuixeta de ternasco del tip que estaba. Sí, sí... ver para creer!!!
By Rosa
P.d.: Perales, gràcies per fer de director del no-raid, tot i que… em penso que no t’ho esperaves.
P.d.: saben aquel que dice: és un hombre que entra en un bar y le pide a la camarera: “una agua en gas, negra!” Y la camarera le responde: “Uté lo que quiere é una Coca-cola”

http://picasaweb.google.es/trailuec/Noraid08
http://picasaweb.google.es/ebreescalada/Raid

Cursa de Muntanya de Capçanes


Mirant d acumular km per a la nocturna i amb curiositat per fer una cursa de muntanya d estes que en diuen ràpides ens hem allargat (realment hem matinat massa ja que este poble no queda gens alluny, però be, pq hem calentat bé) l´Isidre Gas, un company seu i qui escriu a la cursa de Capçanes, terra de bon vi pos la botella que ens van donar estava bona.
Pel camí ens hem despejat amb Metallica i grups canyeros i comentant una mica les característiques més corredores (duració, distància) que podria tenir aquesta cursa, a diferencia de la primera que va fer Is-ider a Xerta, o la de Paüls (encara + `vertical´) i coses similars.
En arribar allí hem trobat a Lorenzo (Jou), a Chals Roca, al Ahmed (ha fet 2on) i el seu amic, als companys d´Ulldecona (Agus, amb el qual he entrat practicament amb ell; donarà que parlar) i algunes cares conegudes +.
La cursa ha sigut una pujada mantinguda per pista d uns 7 km llavors una baixada fins a meta. Molta presència d atletes del Reus Ploms , alguns dels quals coneixiem de la nostra antiga epoca pistera.
Hi havien 3 punts on podies anar per unes pedres o creuar un riuet i banyar-te, i baixades en algun punt bastant pedroses, però bastant ràpida, ideal crec per buscar xispa. De fet en poc mes d´un hora hem fet el recorregut amb un dia que no ha endurit massa la cursa doncs ha estat núvol.
Personalment he anat bastant a tope tota la pujada pensant que després no seria tant dur lo que queda i baixant seria més fàcil aguantar un ritme bo.
Les classificacions a:
http://www.tretzesports.es/capcanes/index.html
i enhorabona kf pels teus contactes! pq encara no he trobat cop foto de la Cursa i tu si veig :)
By fradnand


Marxa de Cap de Rec



Ja arribat l'hora!!!!
Bé, després de força temps tornem a les trobades de les marxes i curses, encara que aquesta Marxa no hi havia massa gent del terreno, excepte Ferran Sebastià, Ernest Sabaté i jo mateix.
Quedem divendres al Camping, pujo totsolet cap a LLes, monto tenda i a dormir, a les 5:00 diana i cap al Refugi de Cap de Rec on donen la sortida a les 6:00.
Començo una altra vegada totsolet fins al poblet de Viliella (1ª Avituallament) allí es a on trobo Ferran, Ernest i Oriol (un xicot de Bcn.), on comença la primera pujada llarga d'uns 12 km. amb 1100 m+ per la Vall de la LLosa fins L'Estany de l'Illa, primer tram amb neu, peus xops i comencen les vistes espectaculars. Des de d'alt de l'Estany de l'Illa fins Escaldes (Andorra), baixada molt llarga per la Vall del Madriu (14 km amb 1300-), passem per varis Refugis, riuets, afluents, per tot arreu baixava aigua.
A Escaldes mengem un bocata bastant generós de la coneguda botifarra, becadeta i cap amunt. De fet aquí com diu mon cunyat, "aquí comença la cursa" (Punto G), 4Km., amb 950 m+ des d'Andorra fins al Refugi de Perafita, deunido no hi ha descans, a la 13:00 del migdia i aquí sense cap riuet, ens marquem un ritme kroquetero, tikitaka tikitaka, Ferran i servidor, Ernest havia sortit abans, de fet quan pujavem vam trobar uns quants agraciats que van comprar loteria a la Bruixa de Sort, i com no, els va tocar, quines clavades tu. De fet natros vam aconseguir el reintegro, ja que sino trobem l'esperat Refugi de Perafita, també ens haguera tocat tard o prompte. A partir del Refugi de Perafita, tornen les vistes espectaculars amb pujadeta amb neu desfeta fins el Port de Perafita, passem pel Refugi de l'Estany de la Pera, i a partir d'aquí aprofitar els avituallaments: donuts, canyes de xocolate, vi i hasta podies repetir.
L'ultima part per descarregar cames (Arànser- Cap de Rec)i anar petant la xarradeta.
Conclusió: Dia magnífic, 2º a les 6:00 del matí i 20º al migdia, marxa per repetir, vistes com podreu vore espectacular, a cas deixaré el track per la gent que no va poder venir i algun dia la vol anar fer-la.
Prova superada!!
Fins la Nocturna.
By Kroqueta
Les fotos a: http://picasaweb.google.es/pacoalso/CAPDEREC?authkey=0rnDn6_JVjc

10 de juny 2008

VIII NoRaid

No Raid 2008
El Raid de les Terres de l'Ebre

UEC TORTOSA

INFORMACIÓ

  • DATA:
    dies 14 i 15 de juny de 2008
  • DIFICULTAT
    Mitjana+
  • LLOC DE SORTIDA
    Passeig de bicicletes del Parc municipal de Tortosa
  • PROGRAMA
    Dissabte a les 6,30 h. recepció del participant, brifing, lliurament de la documentació i sortida
  • EQUIPS
    4 participants (masculins, femenins o mixtes)
  • PROVES
    Trekking, BTT, Espeleo, Escalada, barranquisme
  • INSCRIPCIÓ
    Fins al dia 11 de juny
  • LLICÈNCIA
    Per poder participar cal estar en possessió de la llicència anual o temporal expedida per la FEEC.
  • MATERIAL
    Arnes, BTT, casc, material reparació, assegurador/rapelador, mosquetons, cordes, frontal, paravent, motxila, camelbak o similar amb al menys 1,5 l. de capacitat, planol de la zona, bruixola, neopré, móbil, farmaciola

L’itinerari d'enguany del NoRaid, començarà el dissabte pel matí al Barranc de La Caramella, km. vertical, itinerari "hors categorie", fins al cim de Caro, esmorzarem al Restaurant Pous de la Neu. A continuació un tram en BTT fins als barrancs (Bonyiga i Machina), desprès la “mítica” Cova de La Figuera.
El sopar serà a Beseit, i la pernoctació també, perquè el segon dia sortirem del poble cap a Formenta.
El segon dia hi ha una pujada amb grimpada al crestall de Tormos, tot seguit una tram amb btt fins al Mas del Sargento, a continuació el Barranc de la Fou, i com a fi de festa travessarem el Pantà de la Senia amb piragua
El preu de la inscripció es de 3 euros per persona, el esmorzar del primer dia val 7 euros, i el sopar de germanor 16 euros. El lloguer de la piragua pel pantà son 12 euros.
També heu de comptar que si no teniu tarja d’assegurança, la del cap de setmana val 6 euros
.

Més informació akí
Les fotos del 2007>>>
Tríptic pdf
Contactar: ramonsegarra@ya.com

09 de juny 2008

7 cims

LA CRÒNICA

EL EQUIPO "A"
Un diumenge més de cursa, i com no la gran matinada, ens trobem a les 4 del mati a 4 kamins, a un cotxe pujen els PTL, i a la furgo de Piñaso el Equipo A, Piñaso, mes conegut com M.A, David cocacola, alias Fenix, Jesusenc "Anival Smith", i Puça conegut com "Murdoch", a la furgo un fart de riure, en lo pallasso del roquetero, que vos tinc que dir. Un cop allí recollim dorsal, ens canviem i a fer 60 km, deu ni do!!!
Comencem forts, puça estira el grup i a mi, que me’n dono compte k aquell ritme no em convé i el deixo marxar, les cagarrines em comencen a vindre i piñasso i Jaume magafen, jo cagant i ells em passen, als controls ens diuen que lo roquetero va segon, despues primer, això promet, jo al meu ritmet, tocat, agafo a piñasso i deixem al seu company de fatiges i decidim anar junts, despues ens diuen que lo roquetero va segon, i pensem “este petarà” i encara l´agafarem, "ens fiquem a riure,jeje" arribem al km 43, control i xarrant ens veiem a "murdoch" tirat a una amaca de platja en sombrilla inclosa, fotense dos bocadillos que habia pres a dos pobres xiquetes, que no van esmorzar per culpa d’ell, “quin payo”, i “quin pajarron” que portava, llàstima de no tindre camara, perquè era una instantània per a la posteritat... decidim acabar la cursa els tres junts, però lo roquetero vol retallar i deixar-nos atràs, quin personatge, la jugada li surt malament, i surt al costat equivocat del camí, es que el que es tonto sempre o serà, jeje, d´allí al final juntets, arrastrant al roquetero fins la meta, on va intentar fer un altre amago però M.A el va frenar, al final 3r, 4t i 5è amb el mateix temps 6:30. Menció especial a David Cocacola i Perales, que va acabar una mica coix, i sobretot a Claudia i lo Manso, estos si que son super herois, i lo demes son tonteries!!!
Al arribar a meta cerveses i dos bocadillos, a i xocolate de regal, per cert quin got mes xulo que ens van donar, David lo teu de quin color era... ?? Lo viatge de tornada, bé, bueno aguantant al roquetero i les seues tonteries...
Hasta lo fin de setmana que bé al no raid o Copa d’aspanya o lo que sigue...
By jesusenc


I LA CONTRACRÒNICA

Bueno, bueno com ja hem pensava que quedaria ven arregladet aquí va la meva crònica. de títol li podria posar.....
UNA ESPERA DE TRETZE MINUTS.
Bueno com ell diu vam sortir tots de quatre camins en la megaforgona de piñasso i va començar a fer l’únic que sap ( el ximplet ), cosa que David cocacola es va quedar impressionat de tot el repertori que li va oferir jo he de reconèixer que també vaig col·laborar per que si no el tractarien de boig.
Fiquemos a la faena que es el que interessa, donen la sortida a les 6 del mati i amb una miqueta de retard ( el jesusenc va estar cosa de 10 minuts mirantse al espill de piñasso per la cinta de pel, cremetes, ulleretes, vaselineta etc etc) ens presentem a la linea de sortida. Un cop allí 60 km per endavant, sortim i la cosa es compensa a estirar de males maneres i jo agafo un ritmet que pareixia prou bo per afrontar els km següents li dic a piñasso i al jesusenc que anessem fent i nomes va vindre "l'amic" al km 3 em diu que tire que no anava comodo i jo nomes feia que mancha o sigue que vaig anar tirant. Al km 19 agafo al cap de cursa un xic d'Alcanar i un del terreno però a la següent pujada i quasi sense voler-ho miro atras i no hi havia ningú decideixo anar fent però a partir del km 30, meitat cursa, comencen els problemes i ja fins al final, al control del km 35 portava 10 minuts al segon però jo ja era conscient que no acabaria primer hem fallava tot menys el cap, que sabia que tenia que acabar com fos però sense entrenament, tot així surt i com me va sortir buuffff. Vaig traureu tot i no se quants cops, al km 42 m’agafa el que anava segon jo ja anava caminant fins que vaig arribar al control del km 43 allí decideixo parar i descansar un poc pregunto si tenen algo de menjar i em diuen que no i una dona de per allí hem diu que si volia un bocata li dic porta, porta, i de fons una xiqueta petita que cridava: mama que jo també tinc gana me la vaig mirar i vaig pensar tu avui fins a casa no menjaràs res!!!! llavors al cap d'uns minuts arriba el d'alcanar i li pregunten si també volia un bocadillo i diu que no ( es pensaven que demanar un bocadillo era normal) però jo que estava atent els hi dic que jo si, un altre respont, si sí un altre, i me l’estava menjant quan passats 13 MINUTS DESDE QUE ESTAVA ALLÍ arriben lo tontet de turno i piñasso, i bueno no cal explicar res no, bufffff vaja rises se van montar al control llavors tenia que seguir nomes faltava que se’n anessen sense mi, quedaven 17 km però treient l’orgull i moltes mès coses els vaig aguantar fins a meta. Una cosa que va passar i no te sentit o jo no li trobo es que un xic que es mira al espill 10 minuts abans de sortir a una carrera com pot ser que cage i no es torque el cul al cap de 10 minuts després de la sortida de la mateixa, no ho entenc.Esperant més cròniques:
By Puça.

08 de juny 2008

Sortida multiaventura


El passat dissabte amb una demostració impressionant de capacitat de convocatòria ens vam reunir fins a tres persones, Perales, Isa i jo. Voldria creure que l’èxit es degut a les baixes per lesions i/o les competicions del cap de setmana, per que si no dimiteixo...
De totes maneres, no importa ja que per xalar no fa falta molta gent i la veritat es que la sortideta va estar mol divertida. L’itinerari va ser mes o menys lo que tenia previst, o sigui que vam sortir de l’àrea de Cova Avellanes, vam pujar al coll de Caguitos i d’allí vam baixar pel recte fins a la Font de la Llagosta, més o menys camp a través. Aquí vam estar buscant un estona l’Ullal de Pasqual i finalment remuntant el barranc el vam trobar, i tot i que no portavem cap frontal, Perales amb la llum del mòbil va aconseguir arribar a la zona inundada. Després vam continuar baixant pel barranc de la Vall fins la Font del Bosc. Es realment espectacular com està el Port amb totes les fonts i barrancs baixant a tope. La tornada la vam fer pel Grau de l’Embarronat i els bassis del Marturi. En total vam estar quatre horas i mitja i vam fer trecking, canyoning i espeleo, un matí multiaventura ben aprofitat.
By kf
Les fotos aquí

05 de juny 2008

XII Travessia Nocturna Fredes-Paüls


Ja estan obertes les inscripcions per a la XII Travessia Nocturna Fredes-Paüls que es realitzarà el 21 i 22 de juny.
Podeu trobar tota la informació de la travessa a http://uectortosa.org/nocturna/nocturna.htm
El tríptic AKÍ

Les inscripcions es poden realitzar del 2 al 14 de juny:
per internet http://uectortosa.org/nocturna/formulari_inscrip.htm
a la botiga Pics Mont Caro (nou del Vall, 10 Tortosa)
a la botiga Grimpada (Segastià Joan Arbó, 36 Amposta i Sant Isidre, 10 St. Carles de la ràpita)
a la botiga Evasión Esports (Germans Escoles Cristianes, 41 Benicarló)

Del 16 al 20 de juny a l'estatge de UEC Tortosa de 20 a 21h (Argentina, 82 Tortosa)

Quotes d'inscripció:

Del 2 al 14 de juny
SOCI FEDERAT 10€
SOCI 12€
FEDERAT 15€
PÚBLIC 17€

Del 16 al 20 de juny
SOCI FEDERAT 15€
SOCI 17€
FEDERAT 20€
PÚBLIC 22€

No es realitzaran inscripcions a la sortida !!

OPCIONAL
AUTOBÚS 7€
SOPAR A CARO 11€

03 de juny 2008

Video de la Cursa de Paüls 2008

Diguem enamorat (de Paüls)

Qui no es coneix de l’equip Trail de la UEC Tortosa el recorregut de Paüls?
La ruta d’aquest any, la de fa 2 anys, com vulgues, però aquells paratges tots sabem massa bé com són (bé uns més que altres, va). Pos la romàntica de Claudia volia tornar-hi!!!. Clar, i és que el Port després de caure gairebé 400 mm en un mes, està esplèndid, meravellós, espatarrant...!! i, Claudia per por a perdre-s’hi somiant en minifaldes i en xiques destapades, va buscar un camí conegut: el de la cursa. Així, i per acompanyar-la perquè som amics seus, ens vam trobar un grup de campredonencs (gent de la seva patria, és clar) i un jesusenc. Encara no sé com se’n va fiar d’anar en 4 de Campredó aquest últim, però bé, va arribar sa. Després de fer GR cap a la font del Montsagre, una retalladeta xula cap a la font ‘de jugar a cartes’ i la Gilaberta, Masets, Punta de l’aigua, Joan Gran,....(tots us la sabeu, no?) vam tornar a fer cap a Paüls, poble conegut per les seves cireres que, tot i ser-ne la festa, no les vam ni provar, en vam tenir prou amb el vermut de ca “los rumanos” que, per cert, boooníiiissim. En definitiva, un matí amb unes vistes de pel•lícula, moltes cabretes reals i imaginàries i molt, molt de romanticisme amb floretes incloses. No em puc deixar de fer menció als dos cracks ultratraileros: Rosa i Paco però sobretot a Rosa que crec que a partir d’aquest cap de setmana s’ha passat a l’equip dels PTL sense dir res.
By Marga

02 de juny 2008

Antrenament secret per Caro


Dissabte la tarde em poso en contacte amb Perales per veure com els hi havia anat la sortida, que ja ens a relatat la nova mega crak de l’equip, i com qui no vol la cosa quedem el diumenge, per anar a fer un antrenament alternatiu (i secret) al de Paüls, del que si no tinc mal entès, Marga ens ha de passar la crònica.
Ens trobem el diumenge a les 9:30 h i marxem cap al Port, en un principi amb l’intenció d’anar a veure un arbre que ha caigut a la sendera de Pallers a Cova del Vidre i que pot dificultar el pas de cara a la Nocturna, però finament ens decidim anar a fer una volta de les de Kiko. El recorregut escollit es l’Esquirol, Pallers, la Travessa del Camí, la Roca Comptadora i Coll del Vicari, en total unes dos horetes amb parades incloses. Aquest recorregut amb un dia clar es molt espectacular per les vistes que tens de Caro i dels Barrancs, però amb el dia que feia amb boira a prou penes si veiem el camí, poc fresat i perdedor, afortunadament es van trobant marques de pintura descolorida i fites que t’ajuden a orientar-te considerablement.

By Kf

La Reus-Prades-Reus

Bueno aquí la crònica de la Reus-Prades-Reus, aixó de les cròniques no es lo meu, però es farà lo que es podrà.
A les 4.30 ja estavem Moises i jo a 4 camins (aixó si que es matinar...) vam repostar i desprès de molt pensar si marxàvem cap a Reus o cap al Buda (pareixien les 12 del migdia pel trànsit de gent) vam decidir-mos per la primera opció, cap a Reus hi falta gent, un cop allí vam anar a recollir els pitralls i ja vam trobar cares conegudes, estaven els amics Canareus i el Pep de l'Aleixar, primer avituallament, ben esmorzats vam tirar cap amunt, al principi molt be, però cap al km 10 Moises es va començar a trobar poc be, a Prades ja estàvem matats, tot ens pesava, però com diu la dita que costa avall la ... corre, natros cap avall, per fi una sendera!!!! i amb l'ajuda dels ibuprofenos i 4 estiraments vam arribar a la meta, per la mare de Deu de la Cinta!!!!!vaig ser el primer de la UEC!! (6h 44 min) i la loteria per a Moises, pero la cerveseta de l’arribada li va curar tot. A i el temps molt bo, es va aguantar tot el matí sense ploure encara que el fang dels últims dies encara hi era.
By Practic

Matinada cap a Molins de Rei


També diumenge es celebrava la 1ª cursa ecològica de muntanya de Molins de Rei (21Qm.) i sense saber si faltava gent, me n’hi vaig anar a la primera de la quarta preteemporada particular. El dilema? I si plou i la suspenen? però no, muntanya-aigua-fang...tot va lligat, no ho faran....i quan comences escoltant Beautiful Day dels U2 tot s’oblida...
Vaig fer tàctica manso: “a les curses m’agrada arribar una hora abans”, de fet quan encara estaven fent muntatge ja que vaig aparcar a 30 metres de l’arribada sense saber on era..., recullo pitrall, xip i ja rebo l’obsequi de la cursa de l’alba que no vaig poder anar però que havia reservat (samarreta i mitjons). Amb temps de sobres, sense conéixer ningú i quan pensava en anar a fer un vol de calentament pel camp de futbol, veig una silueta coneguda....no pot ser!!! em poso al costat i sí, sí que ho era: Agustí lo rapitenc; Joooeeerr!!! Ni en aquesta cursa seré el primer de la UEC (ni l’únic jeje). Almenys tenia amb qui compartir els primers 15 segons de cursa....al que feia 16 la gorreta d’Agustí es va mesclar entre la resta de corredors i ja no el vaig veure més.
Amb més poca participació de la prevista (tancaven a 350 i crec que n’erem uns 180) i recorregut inicialment poc exigent (tot i que posaven que era un cursa tècnica..), vam començar (aprox. 3 Qm) fent voltes i voltes per l’asfalt del poble, fins sortir direcció la serra de Collserola pujant ja per pista per poc després baixar per corriols i més pista...i ara amb aigua, això sí, d’allò més agradable, i tot i saber que el recorregut era aigüeta amunt, realment era molt trencacames amb una última pujada del qm.15 al 17 per sendera d’allò més dura.
Després tot avall, més per pista que per sendera, recuperant places ràpidament fins que el bessó esquerre va dir: que no te’n recordes de Xerta?....osia: a tornar a perdre les places recuperades i pensant que d’alguna manera era la primera de l’any.....ya vendran tiempos mejores.....
En quant a l’organització: molt ben senyalitzat el recorregut, un exemple de com amb poc voluntariat pot sortir una bona cursa, llàstima d’avituallaments (només aigua) però pel contrari en veure la capsa de donuts a l’arribar, el bocata de llonganissa, el poder estirar al camp de futbol de gespa artificial, l’aigua calenta i sobretot, sobretot la bossa-obsequi (complements vitamínics per un tub, sucs, motxilla camelback amb dipòsit inclòs, samarreta (la talla....ejem!!!), bidonet i máaa.....pos et deixa un bon regust de boca.
Els temps encara no estan publicats, però em sona que Agustí va dir que va fer sobre 1h. 56m. (poder el 35?) i mi mijmo vaig acabar amb 2h. 11m (crec que el 85?)... al final, el recorregut de 21Qm. el degueren fer uns/es 110 corredors/ores i la resta van fer-ne un d’alternatiu de 10Qm.
By Fran

PPG = Petita PenyaGolosa.

Tot i les prediccions meteorològiques per al cap de semana, un grapadet de de corredors vam decidir desafiar-les i sortir a trotar.
El dissabte al matí es vam trobar un parell dels PTL a quatre camins a les 7:30h (ja sabeu que els valents de moment només van per parelles, pel que es veu es reserven lo dels trios per més endavant, ai pillins!!), i mentre feient el café anaven fent apostes sobre l’èxit de la convocatòria. Un ho tenia ben clar, lo Jesusenc i els seus amics segur que venen, i l’altre també, Rosa segur que no falla. Al final, el primer va tenir que pagar els cafés, pos resulta que lo jesusenc i els amics es veu que es van perdre de la pérgola a quatre camins. Estos jesusencs sempre baten records, jeje!!! Així que CUCUT, lo Manso i jo vam agafar el cotxe i cap amunt.
Quan pujàvem ja ens va atrapar la boira, ben espesa i blanca, la qual ens va servir d’avís pel que ens esperava. A les 8:30 vam començar a trotar, la ruta la marcava CUCUT, i ens anava ensenyant totes les retalladles que no havíem de fer a la nocturna, i sobretot remarcant una que es veu que si la fas vas directe a l’infern dels corredors. Corre la llegenda que qui retalla per allà, al cap de 21 dies es lesiona, uf! Quina temor, tu!! Lo ritme era bo, xalador… anàvem fent la xarradeta, sobretot molts records de la marxa guai. Quan portàvem vora dues hores, ens vam aturar a observar les boniques vistes que ens ofereix la Terra Alta, el punt exacte encara l’estan discutin Cucut i el Manso. A partir d’aquell moment va comença a sentir-se: “ Pararà Perales per esmorzar? Pararà Perales per esmorzar?” Al final Cucut, per no sentir-nos més, ens va deixar parar prop del refugi de Terranyes. Al cap de 5 minuts, van aparèixer… allí estaven, caient silencioses i suaus les primeres gotes d’aigua. Al cap d’un moment ja no eren ni silensioses ni suaus, es vam convertir en tot un aiguat que ens va acompanyar la 1:30h que ens quedava. Jo em vaig imaginar que estava corrent una Penyagolosa en miniatura, i trobo que encara em feia més gràcia i tot! Com era d’esperar, vam tenir el nostre moment CUCUT, però un parell de trons que ens van fer botar del susto, van readreçar-nos de cop. Quan ja arribàvem, encara vam tenir ganes de emboscar-nos i fer una mini expedició per la Font del Mascar.
Un cop al restaurant, els PTL es van posar roba seca i van birretejar com uns campeons, en canvi jo… la pipiola… no portava roba de recanvi, achus!! I tot i les propostes tentadores que vaig rebre per canviar-me, no ho vaig fer i vaig birretejar com si res, bueno… pot ser tremolava una mica, achus!!!
Cap a les 13h ja baixàvem cap a Tortosa, i per sorpresa nostra ens vam trobar a Nando, fent un entrenament en solitari, però quin entrenament senyors, si no ho vaig entendre malament, portava 2 hores i encara volia pujar a la Font del cargol… així no m’estranya que este equip estigui ple de cracks!!!
En definitiva, tot i que vam anar en petit comité ens ho vam passar molt bé, vam fer un entrenament trotador , passat per aigua i xalador. Tal i com s'indicava a l'inscripció, no es va faltar res de res.Per a quan el següent? Ai!! Pos si el següent ja l’hem fet, jeje!! Per saber com anat el d’avui heu d’esperar la crónica de Marga.
By Rosa
p.d.: en tots els meus respectes als que van fer la MIM de Penyagolosa, us considero uns cracks per la proesa que vau fer, espero que em perdoneu el meu atreviment al posar el títol a la crònica. ;)