14 d’octubre 2007

Crònica de la II Cursa de Muntanya de Tivissa. 14 d’octubre de 2007

360 corredores i corredors mos hem trobat de bon matí al càmping de Tivissa, delerosos de tornar a matxacar-mos per aquells rocallars. Lo dia s’insinuava fresquet, estàvem a 12°, però hem fet la cursa amb una temperatura molt suau, això sí, amb l’humitat molt alta, sort que jo no suo.
Enguany Tivissa s’ha estrenat al Circuit Català de Curses de Muntanya, potser per això van fer overbooking tan aviat i també ha estrenat recorregut, amb un magnífic espenegall, tot i que massa curt (sempre es fan curtes les tarteres).
En canvi ha mantingut la característica dualitat entre una primera part de la cursa poc tècnica i amb un llarg tros de pista i una segona meitat súper-tècnica, per la cresta de la Serra de la Creu on no es pot fer peu pla en tot el tram i on la “sendera” està ben marcada pels cagallons que han anat deixant los crestons a canvi de la cinta que s’han anat menjant estes setmanes.
Una dificultat afegida avui ha estat l’humitat de les roques, sobretot al final del tram de cresta i començament de la baixada. La trampa eren les tres pujades que quedaven fins a meta, però com ja estàvem avistats i anàvem en direcció a l’olor de les botifarres, hem superat l’obstacle sense més entrebancs.
Encara que sembla difícil, l’organització s’ha superat en relació a l’any passat. Los avituallaments en cursa han estat molt correctes, la bossa del corredor, amb material de qualitat i a l’arribada s’ha muntat un ambientasso a l’entorn d’un suculent rostifaci. Moltes gràcies a l’organització i a tots los voluntaris (sobretot a la xica que tirava la cervesa).
Enhorabona a totes i tots los que hem corregut, als que hem fet podi (jo he guanyat un peRRRnil ex-aequo) i als que no. Quan hi ha la disposició, es pot treure més ensenyança d’una caiguda de les roques que de pujar a un caixó de fusta.
Salut i garnatxa, que avui no n’hi havia, però n’haurem de comprar unes damajuanes per a fer passar lo peRRRRnil.
Les classificacions AKI >>
I aquí el resum de la FEEC >>
by pako
cursa tivissa 2007