21 d’abril 2010

Qui es qui - Paco Estorach (lo manso)


Lliurament de trofeus  PTL 2008











Nom
Paco Estorach
Categoria o edat
41 anyets ben portadets
Estas casat ?
No, però com si ho estigués
Tens fills, quants ?
No
Estudies o treballes ?
On vas naixer ?
Tortosa
On vius ?
Tortosa, però encara em sento una mica Campredonenc
Quants anys fa que corres ?
9
A port de córrer, pràctiques o has practicat altres esports ?
No. Bé, si he de ser rigorós, podria afegir quatre sortides en bici, tres o quatre anys d'squach i apuntat a diversos gimnassos perquè no es fes massa grosa la panxa.
Una mica de currículum:
Molts, molts quilometres i desnivells en cursa amb la intenció d'acabar-les "xalant" lo màxim. Vaig començar 100% asfaltero al 2001, primer a per una mitja, ja al 2002 la primera marató. Després un parell d'anys de marquitis i els primers contactes amb la muntanya, sense perdre lo vici d'apuntar-me a tot el que podia. Acabada l'etapa marquitis va comença l'etapa distància: marató i mitja, 101 km de Roda, carros de foc... fins que descubrim l'Ultra Trail del Montblanc (2007). I sense perdre lo vici d'apuntar-em i acabar tot el que podia. Al 2008, la Petite Trotte a Leon, 2009 la ultra del  Grand Raid des Pyrenees, i sense perdre lo vici d'apuntar-em i acabar tot el que podia.
Millor record esportiu ?
La petite Trotte a Leon 2008
I el pitjor ?
La lesió del 2008 preparant la PTL quan vaig trair el programa de preparació i amb poca carrega de kilometres vaig fer la Montserrat-Reus i la cursa de les Fonts de Xerta lo mateix cap de setmana.
Punts dèbils
Per sort cap a destacar, sempre hi ha molèsties i per tot lo cos, però poques vegades he hagut de parar una llarga temporada.
Menjar favorit ?
Tot m'agrada
Quin entrenament fas ?
Dimarts i dijous en lo grupet de la UEC de les 8 a l'estadi (una horeta o horeta i pico), lo cap de setmana tirada llarga (darrerament poques vegades) o cursa/es (alguna de 10 i fins 100 km) i un parell de dies a la setmana al gimnàs.
Alguna anècdota ?
Ostras, moltes i no se m'acut cap a destacar.
Un lloc per entrenar que t’agrade especialment ?
Lo Port
Quin tipo de proves t'agraden més ?
Ultres de muntanya
A quina prova o proves t’agradaria participar ?
La Diagonal dels Locos (illa Reunión) i la Marató del Sables.
Quin es lo teu pròxim objectiu ?
La Petit Trotte a Leon

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Poc puc dir-te ja, et vaig fer un escrit per expressar-me, però una cosa m'ha llamat l'atenció
Marato des Sables????? siiiiiiii, vamos i tu portes el meu menjar heeeeeee ja, ja, per que jo torno!
Ja parlarem, i portes a les princeses també que reviurem aquells temps del Utmb.

Puça

Mauro ha dit...

Xeic, lo teu proxim objectiu es lo PTL.... que aquest cap de setmana no fas res, u que ?

Anònim ha dit...

Les princeses, peró en permis de la reina.

Sinto Ahansal ha dit...

Puça, has de liderar un equip de uequeros al desert! Acabarem en/com los camells.
Ja veuràs per què...

elena ha dit...

ostres lo Manso quin altre personatge!! el millor company que pots tenir amb el trajecte d'una cursa, d'una marxa, d'un ultra, d'un entreno.......cames flexionades, pim pam pim pam, mirada al frente,com si ballesses un vals, fes palmes(està opció no és molt aconsellable)....totes estes frases les pots sentir si tens el privilegi de tenir-lo al costat.qui no li ha demanat consell alguna vegada? és com una enciclopedia de l'esport.

una gran persona!!

Leo ha dit...

No cal dir que es una persona AMB MOLT DE CURRICULUM ESPORTIU I MOLT DE km i tambe un molt bon company. Amb els seus consells i anims m´ha ajudat a moltes curses i maratons. Com ell sempre diu HEM VINGUT A XALAR.

Maggie ha dit...

Què dir del Mano-Manso! Com a germaneta seva que sóc m'allargaria molt més, però només em centraré en la vessant esportiva i ho intentaré resumir en una frase dirigida a ell:

"Quan estàs al meu costat corrent, esquiant, pedalejant...et faria fóra per pesat, i quan no hi ets t'enyoro una barbaritat".

Anònim ha dit...

QUE BONITO, QUE BONITO, QUE BONITO.

Puça

moises ha dit...

pos quines preguntes, qui es lo manso? je,je.
ES LO PUTO AMO.

Monrasin ha dit...

Que monstruo, que monstruo el gran Paco. ¡Un saludo desde tierras oscenses!! Ah, y también es un mágnifico "fuerapistas" con los esquis!

campanilla ha dit...

hola holaaa!!!
vaya crak que estas fet xic!! ja ho sapssss!! Enhorabona pel teu recorregut i gràcies pel teu suport a les curses!!
Muak!!

Davidph ha dit...

Pakiño!!!!! si que eres grande, si, el mas grande!!! Un muy buen ejemplo de que si te propones algo, al final siempre lo consigues.
Un abrazo y sigue así por muchos años, que tienes cuerda para rato.

Anònim ha dit...

Un dia lo vaig tenir com alumne i me diu...pos xica apuntat a córrer i a fer la nocturna que farem lo gr....i jo.....gr? què és un gr???
ostras Pako nomès t'he tingut de manso una vegada i és una de les curses que més recordo.....gràcies a tu he descobert este món. Un beset.
Monix

Unknown ha dit...

Be, ja no se que he de dir, ho han dit tot, i tot be, bon company, bona persona, menjador i molt molt corredor...gràcies per introduir-me en el grup de la UEC i espero que algun dia, en el que jo hagi augmentat el ritme em pugues fer de manso tota una carrera...

Anònim ha dit...

Un bon manso s'acopla a tots els ritmes, ja saps, ell es un bonissim manso.

reyes ha dit...

Encara no he tingut el plaer de còrrer tota una cursa al seu costat ( es para massa als controls per menjar ...)peró es el meu idol perque les fa totes i no es lesiona qüasi mai , i si vol et fa la ratlla amb una cursa ( comprovat), de la persona ja m'allargaria massa. Petons crack

Joan Forés ha dit...

Paco, ets un tio fantàstic, genial i magnífic!