19 d’octubre 2011

UTSM – Octubre 2011

El passat dissabte 15 a les 9 i 7 minuts del matí, un coet donava el tret de sortida a la tercera edició (millorada) de l'Ultra Trail Serra Montsant obrint-se al davant un traçat de 100 km i 4000 m D+ que ens portaria a recorre aquest Massis que s'eleva com un bloc abrupte enmig de la comarca del Priorat. La proximitat al nostre terreno i les característiques de la prova van animar no només als 6 uequeros, també als groguets i naranjitos, ampostins, falducs, canareus, seniencs, rasquerans.... deu ni do. En total prenien la sortida 360 trailrunners
Minuts abans de la sortida tot eren nervis pels “primerizos” com Diana, Lupe i jo mateix que contrastaven amb la serenitat dels mestres jedais Perales, Xavi i Ferran.
PUMMMM!!! ja hi som!! comença el recorregut circular antihorari amb sortida i arribada a Cornudella de Montsant i passant per tots els pobles que encerclen la serra. El perfil dibuixa una primera pujada fins als 1000 d'alçada passant pel petit poblet d'Albarca, anem planejant fins arribar al km 15 on comença una forta baixada fins Ulldemolins (Km 18 i bocata). Al poc un altre control i avituallament abans del que per mi sería el tram més durillo: 17 km molt corredors sense cap avituallament i amb el sol a sobre i pel costat del Pantà de Margalef on vaig estar tentat de baixar a banyar-me més d'un cop, però no, havia de baixar el ritme corredor (tot just portava 25 km) i començar a caminar ràpid si volia arribar a bon port. Finalment passo per Margalef no sense abans haver relaxat la vista amb les escaladores fibroses que trepaven les parets.
A partir d'aquí, i de la cervesa que va colar per avall, la psique va ser una altra, més animat entonant el Salta d'Amaral passava per la Bisbal de Falset (Km 44) i una altra pujada de 400m+ i costa avall fins Cabacés (Km 57) on ens esperava una amanida de pasta, un parell de cerveses, canvi de roba i som-hi, que es hora d'enxufar el frontal costa amunt fins la Figuera (Km 64) la Vilella Baixa (km70) i Alta (Km75) i arribada a Escaladei (Km 80), on un caldo ben calent ens va donar forces per entomà la darrera pujada i potser la més xunga fins arribar de nou dalt la serra passant pel Grau de l'Escletxa. JA ESTÀ , JA SOM D'ALT DE TOT a partir d'aquí no tens cap dubte!!! fins ara el coco estava bé però les cames carregades.....,ara era diferent!!! ara tornava a correr a les baixades quan Km abans no hagués apostat un duro. Passada per la Morera (km 92) i corrent fins Cornudella.... SIIIIIIII!!! REPTE ASSOLIT!!!! 19:30h.
Gairebé tota la cursa he anat amb Nando dels naranjitos i acompanyat la cosa va millor, ja ho crec que si!. També tenia notícies de com Diana i Lupe (23:14 i podi per equip femení) continuaven amb molta moral al darrera i en arribar vaig poder veure l'arribada de Ferran (19:43) just darrera nostre i els resultats de Joan (14:56 i 39é) i Xavi (13h i 12é) (collons quins craks). Tots sencers, satisfets i cap a casa!! Per acabar gràcies als mansoconsells de la crema als peus, descansar, mejar cada hora i veure cada quart!!

By Macagundena

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Fetes Caldo ?

Joan ha dit...

Molt bona crònica Xavi!! aixi vau ser vatros els qui vau deixa a Ferran sense cerveses, jejejeje,
Ara a descansar i preparar el pròxims reptes

Anònim ha dit...

enhorabona companyero de habitacion, que sàpigues que això ho vam aconseguir gràcies als supermacarrons de melendi ja ja ja. diana

Lupe ha dit...

estic d'acord amb tu joan, bona cronica! enhorabona a tots els que em aconseguit acabar esta ultra trail.
Anomim, de fetes caldo res, sobrades!! jejeje.

elena ha dit...

Felicitats per la crònica! i felicitats un altre cop pel repte aconseguit!!

Ferran Vall Damm ha dit...

Ja veig que haure de portar les cervesses de casa, jejeje de totes maneres ja ens recuperarem per a que no torne a passar jejeje. A quina t' apuntes JUan????? Jejejejeje.

lo manso ha dit...

Primer que res felicitats a totes i a tots, però molt especialment a la novatilla, Lupe. Si no vaig mal encaminat los i l'altra ja n'havien acabat alguna d'ultra, tot i que pot ser cap de 100 km.

Desprès molt bona crònica Xavi i gràcies per l'apunt dels mansoconsells. La llàstima va ser quan Joan et va recomanar el meu assessorament per fer la moxilla, no haver-me'n enrecordar de publicar la tarifa de preus (possar lo tallavents: una cervesseta, afegir la manta tèrmica: una gambeta salada, i tal i tal). Bueno si es pot aplicar allò dels efectes retroactius, a vore si pesco algo.

macagundena ha dit...

ec!!!.... això ja és un PLAT COMBINAT!!!

Anònim ha dit...

Molt bona crònica Xavi. Moltes felicitats a tots i totes.

Leo ha dit...

L' anònim és Leo.