11 de març 2008

Comencen els Open Raids X-Race a Begues, amb victoria de l’equip de la UEC, Terres de l’Ebre.

Seixanta tres equips es van donar cita dissabte 8 de març a la població de Begues per disputar el primer dels Open Raids X-Race de la temporada.

Els equips eren procedents des de qualsevol punt de Catalunya, així com Andorra i Saragossa.

La cursa es presentava amb un nou sistema de puntuació que consistia en donar més importància al nombre de controls fets, entre obligatoris i opcionals, que no pas al temps de cursa, de manera que es modifica l’estrategia i la tàctica, per tal de fer el màxim número de controls dins el temps màxim de cursa.

El raid s’obria amb un sector de BTT, neutralitzada la primera part per discòrrer pels càrrers de Begues, a on els equips rebien una informació amb rumbs i distància per localitzar les primeres fites, que no tenien marcades al mapa. En aquesta primera part molts equips ja van decidir saltar-se aquestes primeres balises i anar directament al segon sector, un trekking de 5 km, al final del qual tenien la prova sorpresa: memoritzar 15 objectes seleccionats per l’organització.

Els equips tornaven a pedalar per arribar fins el següent control canvi a Can Burigues, a on començava un trekking per la zona de Fontanelles que els portava a l’avenc de l’esquelet: rapel, electrón i tirolina eren les proves que els permetien moure´s per dins l’avenc. En aquest punt van donar-se les primeres neutralitzacions als equips i es trencava la cursa ja que els equips havien de decidir si esperar-se al seu torn o saltar-se la fita obligatoria. Al donar-se temps de neutralització excessius, l’organització va decidir ampliar el temps de tall restants per tal que els equips poguèssin progressar en cursa.

De retorn a Can Burigues, els equips retornaven a la BTT per arribar-se a un altre avenc, el Gruixut, per fer també un rapel + electrón i continuar fins a la prova de Rumbs: els equips havien de calcular 3 rumbs correctament en un camp de batalla minat de balises. Cal destacar l’alt nivell dels participants ja que només 3 equips van fallar una de les 3 fites.

Finalment els equips feien cap al Poliesportiu de Begues, a on començava una prova d’orientació urbana de 3km i a l’arribada se´ls hi preguntava pels 15 objectes memoritzats als inicis de cursa. Per amenitzar la festa esportiva, una suculent Rústic Party de pasta i butifarra donava temps per treure les primeres classificacions provisionals i el sorteig de material dels sponsors i col·laboradors.
by naturetime

Més informació, fotos i classificació aquí: http://www.naturetime.es/Openbegues/Begues.html


6 comentaris:

Anònim ha dit...

Enhorabona a tots els raiders, però en especial a Ricard per que es la unica persona capaç d'aguantar a Pinyol.

Anònim ha dit...

Estic amb tu Hamilton, peró ara me tocara aguantarlo ami i tot

Anònim ha dit...

perque es dona tanta bola a estos tipos?
parlem de trail per favor!

Anònim ha dit...

aixo parlem de trail,que vau fer este cap de setmana? esllemena?,dormi?,
o una rostida?.

Anònim ha dit...

Jo vaig anar al raid lo dissabte i lo diumenge a esllemenar.
I tu ??

Anònim ha dit...

jo lo disabte de festa i lo diumenge també