14 de desembre 2009

La Mitja de Jesús

És una Mitja que resta lluny de qualsevol espectacularitat tipus Granollers o, fins i tot Tarragona, però que és d’aquelles curses fetes amb tota la bona voluntat de molts de voluntaris i voluntàries del barri que supleixen la manca de mitjans amb la seva bona disposició. Un barri, EMD i qui sap si en un futur poble independent, que als 90 ja organitzava triatlons i duatlons, a més d’una cursa benèfica i ara la 2a edició de la Mitja i dels 10 quilòmetres.

Per tercer cop consecutiu he corregut aquesta temporada sota la pluja. I aquesta ha estat la més freda de totes. A la Behòvia va fer molt de vent i pedra en alguns moments; a Tarragona feia fred i també va ploure. Però córrer amb 4 graus de temperatura i sota la pluja....buff...la pitjor. A més, un cop estàvem per sortir, l’Ambulància va tenir un problema i es va endarrerir la sortida 10’, amb la qual cosa l’espera del tret de sortida va ser terrible!.



Tots plegats varem sortir i amb calma però sense perdre el temps vaig anar escalfant el cos. Al 2n quilòmetre vaig veure que anava el 10è. En aquest moment la màxima preocupació era sobreviure a la incipient congelació d’alguns dels meus dits de la mà (errada: vaig decidir no posar-me els guants). Va costar però lo cos es va anar adaptant al mitjà i sota la pluja vaig anar recuperant posicions. Cap al 5è anava el 6è i d’aquest 5 que tenia al davant 2 feien els 10quilòmetres. Poca però efusiva gent animant al llarg del circuit i jo intentant correspondre però lo que es diu parlar, poc, tenia els músculs de la cara congelats. Eh, Leo i Toni?
Una Mitja el circuit de la qual és més dur del que sembla perquè punxa cap a munt que sembla que no però sí, i amb lo fred i els quilòmetres acumulats, la 2a volta...
Després de creuar-me amb els companys de la UEC –com anava Ahmed! – i la resta de patidors de la cursa, -com m’agrada això de creuar-me amb la gent durant les curses- veient de tant en tant al 3r, vaig comprovar que cada cop el tenia més a prop fins que al 17è el vaig passar. Amb les cames com bastons, degut al fred era qüestió de mantenir el ritme fins la meta.
I com diu la meua companya: no entenc com has pogut matinar, córrer amb fred i sota la pluja i arribar a casa amb un somriure a la boca. Ho enteneu? Si la resposta és afirmativa vol dir que sou corredors.



By Sinto Carla Muntanyola

Més fotos

10 comentaris:

Anònim ha dit...

MOLT XULA LA CRÒNICA FERRAN, ESTAS FET UN CRACK. jo avui comencaré a entrenar un poquet per a prepararme per a les maratons de l´any que bé. LEO

Anònim ha dit...

ja era hora Leo, que entrenaras per a els maratons de l'any que bé o per a pugue menjar més turrons per nadal jeje

Anònim ha dit...

Gràcies Ferran, per parla bé de la Mitja de Jesus.Intentem fer-ho el millor possible.Moltes gracies a tots els que vau participar i moltes gracies a tots els voluntaris.
Ja estem preparan la 3ª edició, però qui sap abans potser fem un 10000 a la mitja nit, va ser una proposta interessant i diferent.

by jesusenc

Ferran ha dit...

Gracies a vatros, sense la vostra feina no podriem somriure. Leo, ja m,han explicat los vostres plans...te farem pubilla de l,asfalt per a les festes :-)

Ferran ha dit...

I los 10 quilometres nocturns em sembla insuperable!

krusty ha dit...

+FOTOs de TOTS i TOTES les corredores!!

http://picasaweb.google.com/jordibr0/IIMITJAMARATODeJESUS10Km#

elena ha dit...

Enhorabona Ferran!!

una pregunta, però tu encara estas de pujada? jiji

puça ha dit...

Be Ferran felicitats i on esta el teu tope en mitja? quina marca tens?

Carles d'Alacant. ha dit...

Hola enhorabona per la Mitja Marató,personalment estic molt content de poder correr aquesta cursa, tan sols una notificació per a l'any 2010, en categoria de veterano fiqueu l'edat perque en vaig quedar sorpres a veure que no estava ja que tinc llicencia de veterano i la RFEA diu que a partir de 35 anys som veteranos. Si no voleu tranquils l'any que ve tinc 40 anyets jajajaja. Una salutació i ànims per fer la III Mitja personalment si no estic lesionat estare ahi.
Un atleta popular i organitzador de curses.

Ferran ha dit...

Gràcies per les vostres felicitacions! (si algú em llegeix, perquè em sembla que uns quants membres de la UEC s'han quedat congelats pel port).

Albert, l'any 2002 vaig fer vàries vegades 1h12 però ara no en tinc ni idea d'on puc arribar, al març me'n cauran 43 i tot és una incògnita (pujada o baixada, Elena ja veurem!:-). Ara bé, ganes d'entrenar, com ara, mai n'havia tingut tantes. I ja saps que això és qüestió de sacrifici. Per cert, he pres la decisió de fer la marató de BCN. A vore si quedem per fer algunes tirades llergues.
I a la gent de Jesús, un parell de reflexions: no llegir segons quins foros i, si no es pot evitar, com a mínim no entrar al drap. I com a crítica constructiva: millor que ens emportem una copa per persona que no pas que podem acumular-les (i això que a Jesús me'n vaig emportar dos) així és reparteix més la ilusió.

Ale, Bones Festes i un millor 2010 per totes i tots, ple de salut i quilòmetres!!