18 de gener 2010

TRAILUEC 2009. RESUM DE L'ANY



Ja ha passat una altre any i han quedat enrera els durs entrenaments, els nervis de les curses, el plaer de les sortides amb els/les companys/es, els podis i trofeus per als més destacats, els reconeixements públics per la tasca feta i el premi d’agun que altre berenar-sopar per a tots. Però sobretot, allò que queda imprés en el registre emocional de cadascú és haver gaudit d’aquest esport i de l’entorn de muntanya que tant estimem, sentint-nos part d’un grup d’amigues i amics que compartim complicitats i aventures dintre de l’entitat social més participativa de les nostres comarques, la UEC de Tortosa.

Ens omple d’orgull, quan participem en les curses de tot arreu, lluïr la samarreta de l’equip de trail de la UEC de Tortosa i saber-nos ben identificats i de vegades temuts per la resta de corredors, com a bloc potent i compacte que som i format per algunes individualitats molt destacables. Està clar que no passem desapercebuts allà on anem i som conscients de que hem esdevingut una referència per als equips de curses de muntanya de la resta d’entitats de Catalunya.

Aquesta cohesió de l’equip té molt a veure amb la constància dels entrenaments conjunts que realitzem durant tot l’any, dimarts i dijous a les 8 a l’estadi i les sortides dels caps de setmana, però l’eina que ha creat aquest nexe de comunicació ha estat sense dubte el bloc http://trailuec.blogspot.com, on comentem tot allò relacionat amb els entrenaments, les curses i les disbauxes, que és consultat diàriament pels membres de l’equip i per molts afeccionats d’arreu del món. Actualment lo nostre bloc registra més de 270.000 visites. Unes 100.000 a l’any.

Per tot plegat deu ser que veiem com any rere any este grup se va fent més i més gran, amb la incorporació de nous corredors, amb la projecció dels nostres esportistes més consolidats i amb la riquesa que aporta aquesta varietat de joventut explosiva i experiència productiva, amb un únic objectiu comú: seguir fotent-li canya i cada vegada més. Actualment comptabilitzem uns 50 corredors/es federats entre tots los que participem més o menys assiduament en competicions oficials.

Dintre de la nostra entitat no formem cap grup tancat, tot al contrari, gran part dels corredors són també escaladors, espeleòlegs, barranqueros, alpinistes, esquiadors, raiders, excursionistes, bttros...... membres “patidors” de la junta, voluntaris en totes les activitats que s’organitzen i de passo intentem amb més o menys èxit que altres membres de la UEC es provin en alguna de les nostres sortides.

De totes les activitats programades que organitzem a la UEC, la que té més relació amb l’equip de trail és sense dubte la Cursa de Paüls, que aquest 2009 va celebrar la seva novena edició. Va formar part del Circuit Català de Curses de Muntanya de la FEEC i del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre i va comptar amb la participació de 370 corredors i un altíssim nivell esportiu, ja que és una clàssica en el calendari estatal de curses de muntanya per la seva trajectòria de qualitat, duresa, espectacularitat i bona organització. No en va tota l’entitat es bolca cada any en aquesta festa de l’esport i la muntanya, posant tots els seus recursos materials i humans per intentar millorar-la, un repte cada cop més difícil. Aquest any però, la Cursa de Paüls va obtenir un reconeixement públic en l’atorgament del Premi al millor esdeveniment esportiu de les Terres de l’Ebre 2009, concedit per l’Associació de Premsa Esportiva, en un acte multitudinari al nou pavelló firal de Tortosa, lo passat mes de juny.

Quant als objectius esportius assolits aquest 2009 per l’equip, cal remarcar que l’extens calendari de cites nacionals i internacionals, el gran nombre i la varietat dels membres de l’equip, fa que sovint ens trobem lluitant en diversos fronts a l’hora.

A títol individual destaquem entre d’altres fites del 2009,

Elena Ferreres es va coronar subcampiona veterana de la “Copa de España de Carreras por Montaña” FEDME.

Reyes Valero, va rematar una temporada excel·lent de victòries amb el segon lloc de la general del Grand Raid des Pyrenées.

Ahmed El Qayed, campió del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre

Albert Giné, guanyador i rècord de la Cursa del Llop, del Raid dels 7 Cims i quart classificat absolut del Grand Raid dels Pyrenées.

Quico Martí, defensant los colors nacionals amb la Selecció Catalana de Curses de Muntanya.

A nivell col·lectiu,

Primer equip classificat al Circuit Català de Curses de Muntanya FEEC.

Primer equip classificat al Circuit Català de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre.

La nombrosa participació al Grand Raid des Pyrenées, que ens va convertir en l’equip amb més nombre de corredors.

Aquests mèrits van ser premiats pel Consell Esportiu del Consell Comarcal del Baix Ebre en l’acte que es va celebrar el passat 21 de novembre al pavelló d’esports del Perelló, en el marc de la Festa de l’Esport Comarcal, juntament amb d’altres activitats de la UEC i d’altres entitats esportives comarcals.

I mentre acabo aquesta crònica del 2009 ja estic pensant que per a la del 2010 potser necessitaré dos pàgines més.

Salut, muntanya i gràcies a totes i a tots.

x oudur

10 comentaris:

elena ha dit...

Moltes gràcies pako per aquesta crònica tant emotiva, me sento una privilegiada de haver compartit tants moments en tot/es vatros i espero poder compartir molts més.per a mi sou els meus amics!

les fotos ho diuen tot!

resumint lo resum ha dit...

Molt bon resum pako, ademés lo collage, representa prou be lo que fem en un any, o sigue: un poc de corre, una mica de bici, bastantes festes i molt de bar, i tot aixó barreixadet amb alguna pajara.

od ha dit...

me n'alegro que us agrade. és molt serieta perquè me la van demanar per a la revista de la UEC i ja sabeu... la imatge de l'entitat.. jeje

od ha dit...

i que conste que lo collage és cosa de l'xkf

elena ha dit...

Xkf no me digués que les fotos del collage van canviant? que bó ets, quina currada!!

torquemada ha dit...

akí no treballa ningú uké???
kina mala imatge per a l'entitat!!!

Anònim ha dit...

canviant ?

campanilla ha dit...

Molt acertat això de registre emocional!! al meu com ja he manifestat mes vegades hi són un munt de records; records de moments divertits, de patiments, de festetes i xaleres... en fi, ja ho sabeu, gràcies a vatros!!!
Per a mi ha estat un regal endintrar-me en el vostre món, dins d'entorns espectaculars pel que fa a la natura i a nivell personal pel que m'aporta estar amb tots vosaltres!!

oeuf poché ha dit...

ara si que m'has estovat

reyes ha dit...

Aquesta es la segona vegada que escrit aixó ( en vaig equivocar i ho vaig posar a la página del Trote.... coses que passen), molt emotiva la teva crónica Pako, grácies per ferme sentir una més de vosaltres i per la bona acollida que m' heu fet, encara que no pogui compartir amb vosaltres tots els entrenos que m' agradaria. Espero que aquest any sigui millor que el passat.
Ens veien aviat.