24 de desembre 2010

NADAL

Bon nadal i feliç any nou! 

 

I com no podia ser d'un altra manera aquí teniu unes quantes propostes per acabar l'any corrent o caminant.


Des de Xerta ens proposen lo següent:

T'agrada córrer? Què et semblaria acomiadar l'any amb un entreno de 10km per pla a les 6 de la tarda del dia 31? Una Sant Silvestre a la Xertolina!

La Cursa de Sant Silvestre és una cursa atlètica amb recorregut urbà que es fa en algunes ciutats el darrer dia de l'any. En el nostre cas es tractarà d'un recorregut mig asfalt, mig terra, però sempre per camins i en pla. Aquí podràs veure el recorregut que hem pensat


La primera cursa de Sant Silvestre que es va celebrar fou a la ciutat brasilera de Sao Paulo a l'any 1924, i entroncava amb una vella tradició francesa de curses nocturnes que es disputaven la nit de cap d'any i on el concursants duien torxes per a córrer.
La cursa es sol disputar el dia 31 de desembre a la tarda tot i que hi ha molta varietat horària i també de dies, malgrat que la idea original és que sigui l'última cursa de l'any. Porta el nom del pontífex Silvestre I que fou santificat per ser el primer papa no martiritzat per l'Imperi Romà.
A partir de la Corrida Internacional de São Silvestre de Sao Paulo, la tradició d'aquesta cursa s'ha escampat per diverses ciutats del món i s'ha convertit en una prova típica del Nadal amb molta popularitat. Existeixen diferents modalitats, des de les més professionalitzades fins les més populars i divertides, com és el nostre cas. A Barcelona va rebre el nom de Sant Silvestre Barcelonesa pero en l'actualitat s'anomena Cursa dels Nassos, mentre que a Madrid s'anomena San Silvestre Vallecana.

Si vols pots venir disfressat i si no et veus capaç de fer els 10km al km 5 passarem per dintre del poble i podràs deixar-ho. 
És tracta d'un entrenament, no d'una cursa, amb l'objectiu de sortir a correr tots plegats i acomiadar l'any fent esport. És gratis, pot venir qui vulgui sense inscriure's i no hi haurà habituallaments ni assistència sanitaria, això vol dir que qui vingui ho fa sota la seva responsabilitat.

Ah, i al final hi haurà xocolatada per tothom patrocinada pel CEX Centre Excursionista de Xerta amb pa torrat cortesia del Forn de pa Cal Portal.

T'esperem el dia 31 a la plaça, a les 18h. arrencarem, pensa de portar frontal!!



DIADA DE SANT ESTEVE

La UEC com es tradicional el dia de Sant Esteve ens proposa lo següent: UEC TORTOSA et proposa per al dia 26 de desembre (diada de Sant Esteve), una excursió pels volants de Tortosa, una excursió pensada per a tota la família, per poder gaudir durant un matí d’uns paratges molt especials per als tortosins. ITINERARI: Plaça de l’Ajuntament-Estació de ferrocarril-Barranc de Caputxins- Barranc de la Llet- Cova del Garrofer- Camí de les Revoltes-Creu de Coll Redó-Coll de l’Alba-Mig Camí-Barranc del Rastre- Barri del Rastre- Carrer Montcada-Plaça de l’Ajuntament. HORARIS: Sortida a les 9 hores de la Plaça de l'Ajuntament. Arribada a les 13:30 hores a la Plaça de l'Ajuntament.



Lo primer TRAIL de l'any.




Els més valents ens trobarem el dia 1 de gener a les 10 del matí a la Bassa d'Ossera per a fer la tradicional pujada a la Moleta d'Aufara, es prega portar l'equipament adequat.





SANT SILVESTRE

I qui tingue ganes de córrer la Sant Silvestre de Tarragona, una de les més interessants de les que tenim a prop aquí teniu una mica d'informació.