02 d’octubre 2011

XX Volta Aventura



Dissabte dia 1 quedem a les 8 del matí en Barquero, l’Òscar, Rafel i Jordi per iniciar la meva primera volta Aventura.
Arribem a les 9 a Xert i ja estava casi tothom, 42 amants de la btt entre Ampostins, Tortosins, Xertolins, de l’Aldea, Masdenverge i de Benifallet.

Comencem a pedalar per una forta pujada de 20km que ens porta al Cim del Turmell (1450m) esmorzant tots junts casi al final de la pujada. Des de el cim comencem a baixar tots junts per senderes xulíssimes i molt ciclables fins arribar a Vallibona on tots agermanats vam dinar i com no, també ben hidratats i en la panxa plena i un coet al cul arranquem de cara Morella amb una forta pujada però una bona recompensa, les senderes de baixada, molt xules i variades, unes pedregoses i unes més frondoses de bosc.


 I sorpresa!, ja veiem Morella i ens animem en arribar, tot i que no m’esperava la última pujada del dia per arribar a l’hotel on un fort caminet pedregós ens esperava abans d’iniciar la primera tometa hidratant desprès de l’esforç.


Unes cervesetes tots junts i a fer una volta pel poble. Gran sopar de germanor i uns refrescos al pub abans d’anar a dormir.
Avuí diumenge ha sigut d’escàndol.....quina xalera! De Morella a Herbés ha sigut una autèntica aventura! Lo que us heu perdut! Quins paisatges! Quines pistes! Quines senderes! Quin bon rollo! Tots junts durant el cap de setmana!

Los Ampostins ens han fet de súper-guíes i no ens hem abandonat en cap moment...ni quan algú de nosaltres pinxava! Tot i que la “palma” se l’ha endut Barberà que en estes cobertes que porta de mè..no m’extranya!
En definitiva, un cap de setmana genial i molt divertit! Als companys de trail! Lo que us heu perdut! ;)
Monix.

Fotos:

15 comentaris:

Maggie ha dit...

I este home de les ulleres de vista qui és??

Molt bona crònica, Monix! Però la frase del final m'ha arribat al fons del coret. Quina ràbia haver-m'ho perdut!!!

ISA ha dit...

Mònica, què bé que ens ho hem passat, i quin bon rotllo que ha hagut tot el cap de setmana.

Espero poder compartir més sortides amb bici i més Voltes Aventura amb tu.

Les fotos, ESPECTACULARS!!

Josep Barberà. ha dit...

Un Hat trick de punxades, com algú molt encertadament ha dit!.

Espero que això duri molts anys... que ja en van vint, i alguns com jo, esperem amb moltíssimes ganes l'arribada cada any, de la ruta del primer cap de setmana d'octubre.

Enhorabona a tots.

macagundena ha dit...

Molt bones les fotos i la "cròMONICA". només una pregunta: com us ho feu per fotre estos bocadillots de kilo i mig dins d'estes motxilletes tant menudes?????

Anònim ha dit...

Apretant......jajajajja
La veritat és que ha sigut un finde fantàstic! moltes gràcies per poder compartir estos momentets amb tots, i a la Isa i a Pili les guerrilleres nº1 de la BTT!!!!!
Monix

elena ha dit...

Ostres, ja veig lo que ens hem perdut ja, vaja paratges!! i vaja xalera!! a veure si algun dia...bé primer s'haurien de treure algunes pedretes,jeje

Mauro ha dit...

Ja fa vint anys que fem la Volta Aventura, que es diu ràpid, però aguantar 20 anys te lo seu mèrit, ara amb el nou format es més fàcil, però abans, tot era més complicat, buscar i netejar els itineraris, la majoria verges, preparar el roadbook a ma, res d’ordinadors o gps, avituallaments al mig de la muntanya, assistència mecànica, marcar i desmarcar el recorregut, preparar els bocates del diumenge per a més de cent persones a les 12 de la nit, després de la pallissa de tot lo dia en bici. La avantatja que teníem es que érem vint anys més joves, i això se nota i molt.
Per als que no ho sabeu faré una mica d’història, la volta aventura es va gestar un estiu de vacances amb bici per Menorca, Tiron, Toni Lopez, Monclus i jo, un dia d’inspiració vam voler donar continuïtat a les vacances i va sortir la idea de fer la volta aventura, en aquella època ja feiem una marxa en btt pel port, però aquí vam voler donar-li, com lo nom indica, un aire d’aventura, ja que en principi el recorregut no es marcava, els participants disposaven d’un llibre de ruta i s’havien d’apanyar, però la veritat es que no s’apanyaven i ens fotien tanta faena que al final es va acabar marcant.
El primer recorregut va ser Tortosa, Tossal d’Engrilló, Prat de Compte, Canaletes, Horta, on vam dormir i el dia següent Horta, Terranyes, Caro, Tortosa, al principi sempre es sortia de Tortosa, i el recorreguts eren de 60 o 70 km. inclus algun cop més, no era gens estrany haver d’acabar les etapes amb el frontal. Un dels component que sempre han marcat l’esperit de la volta aventura a estat el sopar de germanor, i per alguns la marxa nocturna, quants participants no han pogut prendre la sortida el dia següent, per culpa de la ressaca ...
Com totes les proves, la volta aventura a tingut els seus altibaixos, i en una de les seves crisis organitzatives, amb el consens dels “ampostins”, es va decidir el canvi de format temporalment, esperant millors temps, lo que no ens pensaven es que aquesta fórmula seria molt millor i pràctica per a tots, ja que no representa cap esforç organitzatiu, la única faena es buscar un recorregut lo més atractiu possible, amb un lloc per poder dormir i fer el sopar de germanor, i això un any ho proposa lo sector del Baix Ebre i l’altre els del Montsià, i funciona .
Aquest any la ruta proposada anava per la comarca dels Ports, que te un potencial inesgotable de rutes btt, i totes netes i marcades, res a veure a com ens ho vam trobar quan vam començar a anar per allí. La veritat es que el recorregut a estat una meravella els dos dies, les senderes de baixada espectaculars, alguna una mica tècnica, però la majoria netes i boniques , les pujades també han estat espectaculars, sobre tot la pujada al Turmell, i el paisatge, monstruós, d’aquells que et fan sentir insignificant.
Be, per acabar voldria ressaltar l’emotiu minut de silenci que es va fer a la sortida, en memòria del nostre estimat company Joan Sabaté.

macagundena ha dit...

Ei mauro, per molts anys més!!! i gràcies per aquests minuts de història

elena ha dit...

Molt bé kf!! vaja història, si es que ets un crack!! i quantes coses aprenem en tu!! ets un gran exemple per a tothom!

Penso que aquest escrit el tendries que publicar, aqui als comentaris fa mal llegir i es llàstima.

Leo ha dit...

Mauro molt xulo l' escrit. Ja m' en recordo de Menorca, vam xalar eh !!!!! i per Fortanete que.....Bueno pel que veig ha segut un cap de setmana per a tornar a recordar.I tú i Isa no heu fallat cap edició, i això té molt de merit. Penso igual que Elena el tindries que posar a les cròniques.

Anònim ha dit...

Bona nit Mauro, si et serveix per fer-te sentir que el que heu fet ha tingut molta importancia, es que jo com a organitzador us he tingut com a models i he copiat part de tot este esperit en tot allo que hem portat a terme, en totes les meues limitacions, per tot aixo felicitats per marcar un cami, que a mi en particular m'ha servit de molt tots estos anys i tambe penso que esta reflexio i jo soc molt donat a fer-les es mereix estar en una entrada i compartirla en tothom.

Salut

Lluis Horta

elena ha dit...

Mauro, ho veus???

fes-mos cas, ni que sigue una vegada, jeje

Anònim ha dit...

Esta Elena sembla ma iaia, "menjar xiquet, menjar" Elena,respecta la decisió dels demés

Anònim ha dit...

Per cert la crònica molt bé

Jeremies ha dit...

ei molt guapa la ruteta qe us vau marcar felicitats a per cert,man fet saber que hi havia problemes amb el link del meu picassa pero crec que ja esta solucionat. adeu i gracies per la cronica que esta molt xula.