13 d’abril 2008

Crònica de la Cursa de les Fonts (Xerta)



Una altra cursa que veig en perspectiva. Des de detràs t’en dones compte de molts detalls que d’altra forma te passarien desapercebuts. Als avituallaments t’expliquen qui va per davant i el temps que et treu, qui se l’ha pegat i qui va grogui. Los que t’adelanten te diuen com va la cosa per la cua, les entrompessades i lo catxondeo. I tú vas menant en terra de ningú, com un fill de puta.
Lo diumenge se va aixecar radiant. A quatre camins mos vam ajuntar una bona colla, comptant als rapitencs i en arribar a Xerta hi vam trobar la resta de la colla trailera, des del tarragonés fins al maestrat. La sensació era realment d’estar en família. Després de les salutacions i la tertúlia i de fer lo pitxina un rato, per fi van donar la sortida. Elena, que s’havia de reservar, va tindre un problema d’ignició i no va poder evitar que se li encengués la metxa, a causa de les xispes que havien saltat de les mirades entre ella, l’Amparo i Reyes. Quan va passar fumejant per davant la gasolinera de Xerta vaig tindre un esglai.
Anàvem punjant suaument cap a la Font Nova i s’anava estirant la cursa. Lo solet i una brisa fresca de xaloc era l’ambientació perfecta per al magnífic decorat que ens oferia la vista, tota la vall de l’Ebre entre les serres i la mar, que s’olorava.
El recorregut es tornava més vertical i tècnic a mida que progressàvem i fins als plans de Rambla no va haver-hi respir. Després de passar a la vessant nord de la serra i albirar Paüls entre els boixos, ja vam començar a xafar la pedra solta que bateja el cim de la Coscollosa, que corona la cursa. I cap avall, superada la Moleta i el seu inversemblant avituallament, per la sendera de terra amb pedra solta i cantellosa, gairebé vertical fins als plans de la Font Nova. Recordo que a la sortida del merendero hi havia dos marcianes somrients assegudes a una pedra per abduïr els corredors i si Xaski no m’arriba a agafar de la màniga, faig cap a Aldover, això sí, més content que un gínjol.
Tot anava bé fins als últims 5 quilòmetres que s’em van fer inacabables i tot lo que no era costa avall em semblava pujada.
A banda d’este rollo, lo que vull destacar per damunt de tot és l’excel·lent organització de la Cursa, la qualitat i quantitat dels avituallaments i la motivació de tots los voluntaris, que han sapigut tractar a tots los corredors com a convidats de luxe.I una imatge, també en perspectiva: estirat entre dues cadires al fons de la plaça, amb baldana i calimotxo, una mica ataubat pel sol i delectant-me amb la imatge de Roseta dalt de tot d’un podi de palets. Amb l’amic Jongüein comentàvem la jugada.
by oudur

la gent de casa
1 Martí Bertomeu, Kiko 02:29:55
3 Gine Cid, Albert 02:32:19
11 Royo Curto, Xavier 02:52:11
18 Ena Caballé, Fernando 03:00:01
22 Navarro Agustí 03:03:35
23 Curto Raga, Joan 03:03:37
30 Colomé Campos, Enric 03:08:20
33 Sales Navarro Ramon 03:11:32
37 Tomás Ubeda, Aristarco 03:12:51
40 Bonet Ferre, Ladislau 03:16:23
45 Sanchez Torres, Mario 03:19:07
46 Mora Martínez, Jose Luis 03:19:41
50 Povill Gabriel, Enric 03:20:56
54 Fibla Garcia, Xavi 03:25:4
58 Ortiz Llombart, Mauro 03:26:24
59 Estrada Targa, Joan 03:27:04
66 Ferreres Sebastia, M. Elena 03:29:05
70 Gas Colomé, Isidre 03:31:29
74 Barbera Arasa, Lucas 03:33:40
76 Perales Pulido, Joan 03:34:42
77 Botella Gisbert, Jesús 03:35:28
78 Moya Salvan, Josep Blai 03:35:31
87 Anglès Olivé Josep 03:39:20
93 Perez Tous, Javier 03:45:40
94 Nebot Forcadell, Maikel 03:45:56
102 Tirón Martínez, Albert 03:50:02
104 Murall Tallada, Paco 03:51:07
108 Arasa Favà, Isabel 03:54:34
111 Borrull Jacques, Alejandro 03:55:30
113 Casanova Pallejà, Xavier 03:56:14
117 Carles Castells, Rosa 03:58:21
120 Monclús, Josep MM 03:59:57
140 Estorach Fatsini, Marga 04:25:30
141 Estorach Fatsini, Paco 04:25:30
142 Poyatos López, Rafael 04:25:30
145 Ferré Castell, Climent 04:28:48
147 Pardo Villalobos, toni 04:29:16
160 Cartoixa Brusca, Martí 04:53:46

29 comentaris:

Anònim ha dit...

Per fi tenim crònica.
Estava patint per que me pensava que Pako estava tan fet pols, que seria incapaç de escriure-la, però se veu que lo calimotxo li ha fet efecte i s’ha recuperat a temps.

Anònim ha dit...

Praktic, molt tort anaves lo domenge ???????
Totes les fotos de canto, he tingut de girar la pantalla de l'ordenyador per a poder mirarles.
Lo proxim cop que facis fotos o gires la camara o te gires tu. VALE TIO!!!

Anònim ha dit...

XEIC PACO,IMAGINA LA PERSPECTIVA QUE VAIG TINDRE JO QUE DESTA PLEGO O CANVIO LA MANERA DANTRENA CADA DIA ASTIC PITJOR .SALUT

Anònim ha dit...

Ei, que algú que mané li digué a Claudia que face la crònica de la Montserrat-Reus, que jo no ho puc fer si vull mantenir la relació.

Va!!!! un voluntari-voluntaria.

Anònim ha dit...

Clàudia et mano que escriguis la crònica de la Montserrat - Reus

Anònim ha dit...

Xeic, Oudur... vols dir que si mos haguéssim perdut amb les marcianes de la Font Nova... no hauríem patit menos? Si es que no adeprendrem mai...

Anònim ha dit...

i lo que mes mafona es veure com Paco i Perales me van pasar despues de lo que van fer frescos com una rosa.ADEU SALUT I COURAGE DELS COLLONS

Anònim ha dit...

BUENO,BUENO UN ALTRA AL SAC, BONICA CURSA I GRAN MOVILITZACIÓ DE LA UEC TORTOSA ESPANTEM ALLI ON ANEM,QUE AGESSEN FET SENSE TOTS ELS DE LA UEC??.
VOLDRIA FELICITAR A ROSETA JA VEIG QUE LOS ENTRENOS TAN ANAT PROU BE A LA VISTA ESTA GRANS PROGRESSOS MEN ALEGRO MOLTISSIM.
I MARTI I PEPE MONCLUS SIGUEU MÉS POSITIUS QUE DINTRE DE LA VOSTRA CATEGORIA SOU DE LO MILLORET, MOLTS DE LA VOSTRA CATEGORIA LES MONTANYES SOLS LES VEUEN PER LA TELE I VATROS LES PUJEU I DEPRESETA.
RES VAIG A DESCANSAR UN POQUET HI HA PER CAMAÑAS.

Paco Murall ha dit...

marten, a mi me van passar l'aleixarenc, lo kefe, cucut, xaski, tironet i un muuuunt de gent (vos tinc apuntats eh) i no vaig poder seguir ningú, ni tan sols alguna llebreta que s'em va posar davant.
courage les collons et endurance la verge!!

Anònim ha dit...

Vinga va ens hem d'animar més, com a mínim els que anem per "detràs". Al sr. ou dur li he de dir que el vaig passar, però ell a mi m'ha passat més vegades i jo no he tingut cap lesió (tot i que quan me quedaven 5 km. vaig veure les estrelles en ple dia i em pensava que allí em quedava de les dues estrabades traidores que em van venir, a més d'algú que havia fet 60 km el dia abans també hem va passar). Total que tots tenim el nostre mèrit (si no, tal com diu el Puça, mireu la quantitat de gent que no són capaços de fer ni 1/2 metro).
Jo també vaig ésser dels d'atràs, però vaig xalar i el mal rotllo que m'havia entrat amb les putes estrebades, me'l vaig treure amb una paella que vaig compartir amb el roquetero 69 i família a l'Alberg de Xerta.
Lo bon menjar, el bon vi i lo bon fo... són lo millor que hi ha per fer oblidar.

Lo aleixarenc tortosí

Anònim ha dit...

JO NO ESTAVA PREPARAT PERA LA CURSA DE XERTA,PERO LA TERRA TIRA,ESTIC MOL CONTEN DEL GRAN GRUP QUE FORMEM .LA CURSA MOL BE AVITUALLAMENTS MOL CURRATS A LLOCS ESTRATEGICS,QUE MOS DONAVEN ANIMS,ARA ESTIC UNA MICA VAIG DE MORAL PERO JA LA FAREM PUJAR.SALUT I COURAGE DELS COLLONS

Anònim ha dit...

Bones corredors!!
Quin gran dia a Xerta, oi? Jo crec que tots estem d’acord, i m’alegra llegir els comentaris que s’han expressat al blog. Ara bé… que són de tots aquests que opinen que no ho van fer bé?? No us equivoqueu i reflexioneu. Intenteu imaginar on estarem i en quines condicions es trobarem d’aquí uns anys tots els pipiolos que ara comencem. Penseu que només portem 4 curses de risa a les nostres espatlles i més d’un ja li ha tocat la loteria en més d’una ocasió. Però si només heu de començar a enumerar totes les curses i marxes que heu participat i heu xalat per vorede que esteu fets uns cracks!!

Anònim ha dit...

Pako, gràcies per la crònica, estàs fet un Cervantes ;)

Gràcies per les felicitacions, el meu triomf us va agafar desprevinguts no? Ho entenc, a mi també, jeje!.

I a la familília ni us explico, només dir-vos que la primera pregunta que em van fer només ensenyar-los-hi el trofeu va ser: "Però... corria alguna noia més a la teua categoria?"

Anònim ha dit...

si es van pensar que l'havies guanyat en una cursa, rai.

Anònim ha dit...

Abanda de Puça i Xavi, los demes....vaja caca de clasificacions....no?

Anònim ha dit...

no vos passeseu que cadascu fa el que pot, qui hague escrit això vaja tela!
te tant de merit la classificacio de marti com la meua, au a pastura.

Anònim ha dit...

anonimo lo que hauries de fer es corre més i no parla
tant,

Anònim ha dit...

burro

Anònim ha dit...

Perà fer un comentari com
este lo menos que podries fer es donar la cara i no amagarte detras d'un anonim.

Anònim ha dit...

Xeic aleixarenc, òndia, la bona paella provada....lo bon vinet tastat, però de lo bon fo.....només em queda el P..o record de les rampes als bessons i haver-me de veure a la llisteta des pobres abandonats o no presentats.....i a les fotos rient (tindrà nassos la cosa?)

Però sí,lo millor: la paella i la companyia!!!

Anònim ha dit...

Gran cursa del nostre amic Kiko, que una vegada més va demostrar que està fet un crack, no com altres que només parlen i despres no el guanyen. Roquetero espavilat que este està més fort que tu.

Anònim ha dit...

anónimo, només faltaves tú a Xerta!

Anònim ha dit...

ANONIMOS :MOSTRAT VUESTRO VERDADERO ROSTRO,YO QUEDE EL ULTIMO DEL GRUPO,Y QUE...PARA QUE HAYA UN PRIMERO TIENE QUE HABER UN ULTIMO.

Anònim ha dit...

ESTE ULTIM SOC JO MARTEN, MAI EQUIVOCAT AL APRETA LA TECLA

Anònim ha dit...

pos quan un esta mes fort que un altre saps que fa, felicitar-lo i jo el felicito.

Anònim ha dit...

SOU UNS CARETOS ALGUNS DE LA U.E.C. ENTRE VOSALTRES US CLAVEU PUNYALADES TRAPERES, NO M'ESTRANYA QUE QUAN US PARLEN D'ALTRES ESPORTS PARAL.LELS A LES CURSES DE MUNTANYA EL PRIMER QUE FEU SIGUI CRITICAR I DESPOTRICAR DELS QUE NO ELS ANAT GAIRE BE EL SEU PROJECTE. "ALGUNS TENIU UNA ESPORTIVITAT DESMESURADA JUA JUA JUA. SALUT PER ALS MUSHERS

Anònim ha dit...

Tio, no tens ni idea del que parles, punyalades entre natros (?) suposo que ho deus dir pel que llegeixes al bloc....
Jo de tu m’informaria millor del rotllet que hi ha entre natros, per que me penso que tens una idea bastant equivocada.
D’altra banda on as llegit que haguéssim criticat cap altre esport ?
Jo al menos no me n’he enterat.

Anònim ha dit...

Molt bé Kf, tu sempre alerta i al costat dels teus, bravo!!!

Anònim ha dit...

Hola,
Abans de res, disculpeu-me, ja sé que el que escriure no té res a veure amb aquest blog, però buscant a un ex-company d'estudis m'ha aparegut XERTA. Però el més sorprenent és que veient una de les vostres fotos he reconegut a un altre amic ex-company d'estudis i ex-monitor de gimnàs en José Luis Mora. Us agrairia que algú li fes arribar el meu e-mail: albertbb@ya.com. Digueu-li que soc el Bassons (el meu cognom) de Montmeló. Gràcies. L'altre vei vostre al que us agrairia que li passeu és a l'Eduard Mallen (suposo que deu ser el que busco, ja que no he arribat a trobar cap fotografia seva). Novament, demanar-vos disculpes i gràcies.