30 de setembre 2008

II Pujada al Montsià (i baixada)

Guapa, guapa, de veritat que l’he trobat molt guapa.
L’any passat no la vaig poder córrer per que coincidia amb la volta aventura, però vaig sentir dir que els canareus havien organitzat una gran cursa, i com que no m’ho acabava de creure, vaig pensar que lo millor seria anar-hi i comprovar-ho “in situ”, i així ho vaig fer.
O sigui que lo diumenge juntament amb una bona colla de uequeros, ens desplacem una mica més al sud, just on van posar una ratlla al mapa..., de moment anem be, no ens a calgut fotre la gran matinada, mitja horeta i ja hi som, entrem a Alcanar seguint a Perales que ens porta pels carrerons més estrets del poble, segur que sap on va ? pensem, jo crec que no tenia ni idea, però... xeic va i ho encerta, de xiripa segur, finalment aparquem prop de la sortida.
Recollim els pitralls, com no, a incidències per morosos, i ens comencem a preparar que les noies surten aviat, es curiós que amb tan bona inscripció, surtin tan poques noies, i la majoria de la uec, no se, però crec que alguna cosa falla, per que a la marxa me va fer l’efecte que hi havia més noies que nois.
15 minuts després i ens toca als tios, traca i sortida, només sortir ja comencem a pujar en busca del Remei, en un tres i no res arribem i, primer sender “tècnic”, i si que era tècnic, les culades anaven que volaven, tot i que les roques ja s’havien eixugat de la pluja del dissabte, el pas dels corredors amb els peus fangosos, les feia relliscar moltissim.
Per aquí encara anava amb Angel, però la precaució i la temor de que me toques la loteria, me van fer afluixar una mica el ritme, i més tenint en compte que Angel es lo que la ven.
Poc a poc anem superant el terreny de garriga i emprenem una bonica pujada cap a la muntanya, empalmem la pista amb el sender, i comencem a gaudir de la autèntica “Pujada al Montsià”, roques, grimpades, vistes espectaculars, la tartera de pujada i finalment la Torreta del Montsià, punt culminant del recorregut, reialment espectacular!!.
“A partir d’aquí, tot baixada excepte una pujadeta, al mas de no se que...” em diu un dels controls, i una m..da bandarra, tot baixada..., de baixada si que n’hi ha, si, però de pujades ne quedaven un rastre...., i que pesades se feien a partir del km 25, menys mal dels participants de la marxa que feien una mica de tap i s’aprofitava per recuperar.
Finalment i després de patir una “miqueta” arribo al poble, baixo com puc les no se quantes escales, un parell de carrers més, i ostres, ja tinc la meta al davant, menos mal tu, si arribar a estar un carrer més enllà, me toca arribar arrossegant-me, es que ja no tenim edat per n’aquestos esforços, tat martí ?.
A l’arribada no hi feia falta de res, samarreta “tècnica” commemorativa, dutxes al pavelló amb aigua calenta i servei de “taxi-expres”, un avituallament magnífic, butifarrada, tota classe de beguda, amb cervesa inclosa (com deu mana), dols, café, i una cosa que no es habitual i que jo en especial vaig aprofitar moltisim, cadires!!.



Al moment del lliurament de trofeus, la UEC vam tenir una presencia molt important, Elena primera veterana, Leo, segona veterana, Rosa primera sènior, Pinyol tercer sènior, kiko tercer absolut...., i jo que no vaig pujar al podi, però feia les fotos, no està gens malament, NO?
En resum, FELICITAR als canareus per la cursa que organitzen, i donar la raó als que m’havien dit que a Alcanar feien una cursa molt ben parida, amb un gran recorregut i una magnifica organització.
Crec que hem d’estar més que satisfets de la quantitat i “nivell” de les curses que s’estan organitzant per aquí al “sud”, en pocs anys hem passat d’organitzar una sola cursa, ha organitzar-ne set, Paüls, Tivissa, Alcanar, Falset, Llop, Xerta, i ara Ulldecona, i totes a un grandissim nivell, res que envejar d’altres que tenen molt de renom, al contrari, i a més a més a mitja horeta de casa....

By xkf



http://picasaweb.google.es/trailuec/CursaDAlcanar#
http://picasaweb.google.es/javigine/Alcanar#
http://picasaweb.google.es/SeccioCursesMuntanya/IIPujadaAlMontsi#

Classificacions:

He consultat la web de la Cursa i posa que estan "EN PROCÈS DE PUBLICACIÓ, MOLT PROMPTE DISPOSAREU DE TOTS ELS RESULTATS", com podeu veure a la foto, està tot l'equip informàtic de l'Agrupació Excursionista d'Alcanar en ple procés de gestió de dades, crec que supervisats per Hermini, de moment ja podeu disposar de la classificació femenina, feu clik d'amunt de la foto.


38 comentaris:

Anònim ha dit...

mol be

Anònim ha dit...

molt bona crònica xKF!!! si ja ho dic jo que quan t'hi poses.....

Anònim ha dit...

Elena,com sempre, sap queda molt bé.

Anònim ha dit...

Pos sí xkfe, molt bona crònica. M'has recordat l'any passat que sí vaig poder venir.

Bé, em sembla que ja m'heu oblidat, però jo encara me'n reocrdo molt de vatros. De fet, el diumenge volia venir, però els dubtes d'haver-me d'aixecar a les 5 de la matinada, van fer que quan em vaig decidir, ja estava tancada la inscripció, Què hi farem! (de fet, em feia molta mandra matinar tant i només em feia dubtar el fet de veure de nou la gent).

També us he de dir que el diumenge no us vai envejar gaire, ja que jo vaig fer la ruta del vi en bicicleta (encara que no en vaig veure gaire). 80 Km, passant per Riudoms, l'Aleixar, Cornudella, Poboleda, Escla Dei i la Morera. Si algun dia us decidiu a fer-la, podríem quedar.

M'esforçaré per venir a la cursa de Tivissa, ja que la tinc més a prop i us he de dir que les "Amics de les muntanyes de Prades" han muntat una cursa/caminda per al dia 19 d'octubre (he d'assegurar-me del dia), de 35 Km, de Vilaplana a Vilaplana. Alguns camins semblen interessants, però si us decidiu encara podem saldar el deute pendent: el conill de l'Aleixar amb herbes de la Mussara, que ja arreplegaríeu pel camí.

Fins ara no he dit res perquè estic sense internet a casa, a vore si avui ho soluciono.

Fins aviat.

Pep Anglès

Anònim ha dit...

Ah! me n'oblidava: moltíssimes felicitats a Belen i a José luis, fins ara no me n'havia enterat que s'ha incorporat al club de "papes i mames" En Pau ja sembla un "runner" en potència".

Pep Anglès

Anònim ha dit...

Confirmo la data de la cursa de Vilaplana: 19 d'octubre. més informació: http://aamp.ppcc.cat/

Pep

Anònim ha dit...

Pep,este cap de setmana a nem a fer una volta en bici per les muntanyes de Prades,concretament de Rojals a Cabaçes,ceuant tot el Montsant.

Anònim ha dit...

Bones xKf!!

Quina il·lusió llegir una crònica teua, crec que és la primera que llegeixo... i quina crònica més bona!! Avore si tenim sort i ara que ets ex-Kefe tens més temps per anar fent cròniques.

Bye!

Anònim ha dit...

Xica trail, si vols que fagi més cròniques, farè més cròniques, ja saps, per tu lo que més convingue.

Anònim ha dit...

Pos si jefe, t'en vas lliura pero despues vaig anar venent numeros que van tindre molt d'exit i la gent s'alegrava molt quan me veien arrivar per detras. No acabo d'entendre perque lo de Pam i Toc no ne va vulgue agafar quan ja estava casi convençut....

La Cursa un any mes excel.lent. Es una cursa per disfrutar i a mes a mes este any se van fotre una bona currada per evitar lo tram d'asfalt. Felicitats als Canareus!!

Anònim ha dit...

Ex-kf, saps que penso... que pot ser no cal que facis moltes cròniques que sino se't farà pesat. Millor guarda les ganes d'escriure per escriure la crònica de quan fÉssim un RAID!!!!!!!!!

;)

Anònim ha dit...

Un raid? tu? quant? aon? en qui? conta,conta...

Anònim ha dit...

Jo també vui anar

Anònim ha dit...

-Un raid?? sí, un raid

-tu? sí jo, dubtes de que sigui capaç d'acabar-lo, u que??

-quan? t'han aviat sigui possible

-a on? on faci falta

-en qui?? jeje!! AMB ELS BONS!!! els meus amics són uns cracks fent este tipus de proves, per tant, no tinc més remei que forma part d'un equip d'elit, que hi farem!!!

- vols que et conti més? pos no, et proposo:

fer un raid EXTREMADAMENT COMPETITIU entre dos equips de la secció trail de la UEC Tortosa,

.un equip A: format per tota la colla d'anònims i usurpadors d'identitats que no donen la cara (però a la vegada, en més d'una ocasió, són els que donen més vidilla al bloc);

. i un equip B: només integrat per aquells que s'identifiquen quan fan les seves aportacions al bloc


- que me'n dius anònim?? Acceptes el repte???

Anònim ha dit...

Va!..no teniu res a fer.
Posa raid i data,valenta

Anònim ha dit...

Benvolguts,
Parleu de 7 curses a les Terres de l'Ebre, podrieu dir-me, més o menys, les dates aproximades de cara al 2009?
Gràcies,

Anònim ha dit...

Antonio Sanchez, al lateral dret del blog aon possa curses recomanades, podras troba tota l'informació.
l'informació es d'aquet any però la data sempre sol ser el mateix cap destmana.

Anònim ha dit...

benvolgut anónimo (Antonio?) sánchez,

Al web del circuit: http://www.pamitoc.com/circuit

Tens les curses que s'han celebrat enguany i que segurament es repetiran l'any vinent

Anònim ha dit...

ok anònim! Però necessito "el comodín de la llamada" jeje!!!

Ei ex-kf i/o cucut, m'ajudeu a silenciar la boca de l'anònim?? Va busquem un raid per participar i que es demostri qui són els millors!!!


;)

Anònim ha dit...

Molt xula la crònica, ets un artiste fent fotos , fent cròniques. Jo es la primera cursa de muntanya que vaig disfrutar més, BAIXANT VAIG XALAR MOLTISSIM....Va ser molt xula.LEO

Anònim ha dit...

Gràcies xics i xiques traileros! Quin goig de curses per totes bandes, no m'ho puc creure! Si me ho diuen fa cinc anys...
I signo com anónimo sánchez (no antonio:-)als blocs des del principi dels blocs (2 anys) tot i que uns quants de vosaltres em coneixeu de fa temps (fins i tot hem sopat junts). Prometo presentar-me a la propera cursa que faci, que si no hi han canvis serà a l'abril 2009 a Xerta. Poble on va néixer, per cert, el mític Norbert Ricart, un dels primers traileros sense ell saber-ho doncs eren els anys 70, de les Terres de l'Ebre...

Anònim ha dit...

Xica trail, vaiga parell t'has buscat lo xkf,xcorredo,xfotografo,xcroniste,i a cucut que despres del ptl no més va a caminar,ho tens clar maja.

Anònim ha dit...

Escolta anònim, em reservo lo de dir-te majo, pq com no sé qui ets... pos no sé si ho ets!!!

Ja pots riure, ja... tinc plena confiança amb l'exKf i amb Cucut, sempre han sigut bons, són bons i continuarant sent bons esportistes durant molts anys més!!! Ja m'agradarà comprovar si tu estàs o no a la seva alçada...

Anònim ha dit...

ja...ja...,i tu, trobes que estas a l'alçada d'ells,trobo que peques de ser un poc creguda,no?vulgue compararte en aquestes velles glories,

Anònim ha dit...

QUE LO RITMO NO PARE!!!!!
NO PARE!!!!!!
NO!!!!!

Visca lo blog i l'ambientillo que dona, QUE NO PARE

Anònim ha dit...

No no, no t'equivoqis!! Jo no em considero que estigui a la seva altura, ni en condició física, ni en tècnica ni en coneixements... i és per això, com tinc estes mancances, que vull fer equip amb els millors!!

;)

p.d.: bé,anònim, crec que ja em entretingut prou al bloc... que et sembla si deixem de donar tant ambientillo (com diu la manso) i guardem les forces per quan hi hagi un raid a la vista??

Anònim ha dit...

ok,ets la millor

Anònim ha dit...

Esta tarde toquen series RESERVA forçes

Anònim ha dit...

SANGREEEE!!!!

Anònim ha dit...

fot-li sèries roseta, que jo no m'ho sento

Anònim ha dit...

ara, lo dia que caigues del podi... a reclamar al maestro armero

javigine@gmail.com ha dit...

Molt be a tots/es ha segut una cursa molt bonica i molt ber organitzada, llastima que no la he pogut disfrutar com jo volia, en un parell de dies podre tornar a entrenar, ja que no hi ha lesio al genoll, a Tivissa a tornar-hi

Anònim ha dit...

jotambe vull fer un raid d´aquestos, en pique incluido!!!

Anònim ha dit...

8 de novembre Raid de Cornudella, si sou xulos allí ens vorem les cares.

Anònim ha dit...

Un altre dubte; amb la llicència federativa d'atletisme és suficient per participar en aquestes curses de muntanya? Crec que per algunes cal la de la FEEC però no ho tinc clar. Si cal aquesta última quan es renova/estrena per la propera temporada? la temporada d'atletisme s'inicia oficialment l'1 de novembre i no sé si funciona exactament igual.
Gracies per endavant,

Anònim ha dit...

Per a les curses de muntanya necessites la llicència de la federació de muntanya, FEEC o FEDME, que s'ha de tramitar per mig d'una entitat federada, com es el cas de la UEC.
Les llicències son valides per anys naturals, es a dir del 1 de gener al 31 de desembre, o sigui que si la tens que demanar, millor fer-ho al gener, si no tot el temps que passe el perds i pagues el mateix.

Anònim ha dit...

Ok, gràcies llicències. Ja em posaré en contacte amb vosaltres (si no m'equivoco un company meu de feina és de la UEC)de cara al gener.

Salutacions,

Anònim ha dit...

quin misteri