17 de juliol 2007

Crònica de la volta al Port 2007 o com fer una rentadora

Mos vam trobar als 4 camins dissabte a les 5:15 de la matinada. Diràs que massa pronte, però no. A les 6 sortiem de l’Esquirol, Enrique, Martí, un servidor, Peraldinho, Carlos, Tara i Lo Manso, disposats a retallar via per on fos possible. La primera retallada, obra de Carlos, va anar molt bé (ara m’explico les 5:45 a la nocturna), però a la pista, Peraldinho “Cucut” va voler pujar a Llinars pel racó de l’ídem i després d’una hora de barruntar les romigueres, vam tornar a retallar pakatràs i vam pujar a Llinars pel GR.
Enrique, enganxat a Cucut i a Carlos, mos anàven sulfurant als bous de les Foies. Sort que los brams de Tara los mantenien a ratlla.
Hi ha un punt de la travessia, passades les Rases, en que vaig ser abduït per unes marsianes que em van pujar a la seva nau, me van fer malbé i després em van tirar al Cool de la Gilaberta, tot sangonòs i buit de cos i ànima. Per sort, s’em va aparéixer Sant Mauro i dos àngels i em van convèncer per girar cua i tornar a retallar pakatràs.
Al grup inicial que va sortir de Caro van quedar Cucut, Carlos i Lo Manso, que per atrapar-mos se van arrear un bon estofat. A l’Estrets vam parar a dinar i a refrescar los peus i tirapalán.
Lo sol començava a ataubar-mos i en una d’estes paradetes, Isa mos va explicar allò de ficar-la tota dins i fotre uns polvos.





És clar, amb lo cap calent com portàvem, tots ho voliem aprendre i jo personalment, des de que he tornat a casa que no paro de posar rentadores i no li acabo de veure la gràcia, prefereixo fer la migdiada.
La torrada començava a ser considerable i pujant la Penyagalera pel camí d’Arrencapets, ja desvariejava. Vam travessar com a zombies “lo barco”, només pensant amb cerveses i amb el bany a la Pesquera de l’Ulldemó. Quan hi vam arribar, xooooooffff, només 20 minutets de relax perquè se n’anava l’autobús, 4 km d’asfalt fins a bar de Beseït. Aquí també se m’entela lo record, però sé que vaig dormir com un rei en un hotel-balneari tope luxury, malgrat els grinyols dels llits i les respiracions entretallades de les habitacions veïnes.
A les 5:30 a l’aire. Un bon esmorzar que Elena i Isa s’havien encarregat de proveïr i en marxa.
La carretera del Parrissal la vam agafar amb ganes (de que s’acabés pronte) i això va passar factura als peus, ja castigats del dia abans. Lo Kefe, fent-se auto-cirurgia d’emergència i encara sort dels Compeds i dels àngels de la guarda. Torna a retallar, aquesta vegada per la Balanguera i xinoxano cap al pouet de Borràs. Allà vam esmorzar, uns entrepans que mos havia preparat una mena de Ferran Adrià a l’hotel-balneari, que de tan exquisits mos van caure los ousdurs anterra. A falta d’un riojeta (no mos passarà més), Mauro i jo vam decidir quedar-mos a dormir a la pista de Carlares.
Cucut i Carlos van despejar pakakasa, però Lo Manso va a tornar a replegar-mos amb l’autobús de la UEC-Cucut-Line.
Als Pous de la neu mos esperaven Isa i Elena, més fresques que unes roses i com era pronte jo vaig escampar, després d’unes cerveses. Us podria explicar com va anar lo dinar, però tinc que posar una rentadora.

by pako




volta al port 2007

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Lo kefe que tenia los peus bens estovadets, va dir que “ell” retallava per la Balanguera, però xiquet com se van apuntar tots a la retallada, que si he d’arribar prompte que tinc un dinar familiar, que si tinc d’anar a buscar la xiqueta a Igualada, que si tinc que posar la rentadora, etc etc.

Anònim ha dit...

eic kefe, com estas, et fan mal els peus u que mano.
Pako ets un crac fent els relats del finde, tot va passar tal i com un dius, es com si tornes a reviure la sortida. Bessets a tots i bon Nadal

Anònim ha dit...

Pos estic prou be, avui igual vaig a l'entreno a provar i fer estiraments (i petar la xerrada).
Estic patint pensant en que me pot passar el mateix al Montblanc o als cavalls, encara que suposo que la forta calor i els llargs trams d’asfalt van tenir bastanta culpa.

Anònim ha dit...

Xeics vos heu fixat en la foto de les gambes d'elena?
Aixó com s'en diu moreno paleta o moreno atleta?

Anònim ha dit...

lo de baix són cascaries.

sant mauro, patró de les retallades

Anònim ha dit...

Xeics, això no pot ser. Que si "arrencapets", que si "pesquera d'ulldemó", que si "penygelera". Jo no conec res d'aquests llocs. Que si després a la bassa...que si en una balneari de luxe. Però és que em voleu fer morir d'enveja? Mira que m'ho vaig passar bé amb la canalla, els gegants (tot i que ara no puc ni córrer ni fer res de bó per un mal de ronyons)i la festa que vam muntar al meu poble; però vatros sempre m'hi heu de posar més cullerada de sucre. Com la meva donassa m'aprovi les opos, n'haureu d'organitzar una altra.

Anònim ha dit...

Si que s'ha de repetir però a la tardor o a la primavera, a l'estiu no que t'acalentes massa...

Anònim ha dit...

sant mauro, patró de les retallades

Sant Cucut de Aquino Patró de... pos de por aquí no.

Sant Pako patró de los descarriados.

Sant Miguel patró de les bones arribades.

Anònim ha dit...

xeics jo tambe he retallat he pujat al TEIDE en lo teleferic se nota que tiig bons mestres una abraçada atots totes mai angordit 3 kg salut marti i familia

Anònim ha dit...

pos quina clase d'entrenos son estos,a vore si vos cansareu entrenant vatros eeee?????yo per exemple el meu entreno d'ahir va ser.

7 mati 1 hora de bici
(ritme alegre i sense encantarse)
7 tarde 1 hora gimnas (abdominals,i estiraments,etc)
9'15 nit 1 hora natacio
(ahir vaig fer 900 metros ya)

aixo se li diu un bon entreno,un descans actiu que es el que m'ha dit el mister.aixo si tinc unes ganes de ficarme les zapatilles que men paso,fa 19 dies que no faig ni 100 metros.fins aviaaaaat.