28 de maig 2009

XIII Travessia Nocturna Fredes-Paüls

Lo cap de setmana que ve es celebra la XIII edició de la Travessia Nocturna Fredes-Paüls, organitzada per la UEC TORTOSA, una activitat que no ha parat d’augmentar any rera any els seu nombre de participants, assolint l’any passat la xifra de 579 participants, es per això que aquest any s’ha decidit limitar el numero de participants i s’ha fet a 500, o sigui que qui no s’hagi inscrit que ho faci ràpidament, per que a hores d’ara ja queden poques plaçes.
La sortida es donarà a les 18 hores del dissabte 6 de juny a la plaça de Fredes i l’arribada cadascú quan pugue a l’alberg de Paüls, a uns 48 km de distancia, havent de superar 2.684 metres de desnivell positiu i 3.453 negatius.

Aquesta es una distancia que podríem dir que es curta si la comparem amb lo que son les marxes de resistència, on la mitja està per sobre dels seixanta km, però aquesta es una marxa singular i no la podem comparar amb d’altres, on teu donen tot pastat i quasi be te porten de la ma fins l’arribada; quan es va parir la idea de muntar aquesta marxa, en principi va ser com una marxa d’autosuficiencia, tan de moda ara amb els grans Trails, o sigui on els participants s’han de portar a sobre tot lo necessari per una travessia de muntanya, on bona part del recorregut s’ha de fer de nit, o sigue, beguda, menjar, llum, roba d’abric, farmaciola, etc, i a sobre sense senyalitzar, només seguint les marques del GR7, per això sempre s’ha fet l’advertència de que: “La Travessia Nocturna Fredes-Paüls és una marxa de resistència en què només poden participar excursionistes avesats a llargs recorreguts i coneixedors de les situacions adverses amb què es poden trobar”. Amb dotze anys d’experiència ens adonem que aquest punt no s’ha complit ni de lluny, ja que cada cop ens trobem amb més participants que el seu únic objectiu es aconseguir arribar a Caro, meitat del recorregut, però el problema no es aquest, el problema es que n’hi ha que a prou penes arriben al control de Cova del Vidre i fins i tot recordo gent que ha plegat a Font Ferrera, i es clar això juntament amb els que pleguen forçosament per lesió, ens representa un greu problema de transport. Un altre problema que hem detectat es que no venen prou equipats, ja sigui falta de roba o falta d’aliments energètics, tan necessaris en cas de defalliment, teniu en compte que el temps a la muntanya pot tindre canvis sobtats i que podem sortir de Fredes amb una calor asfixiant i en 2 o 3 hores passar a una temperatura on es necessari una bona roba d’abric.
I a que ve tot això, pensareu, pos ve a que tot hom ha de ser conscient d’on es posa, que no es deixe enganyar per ningú, ja que moltes vegades son els propis companys els que engresquen a participar-hi, tot i saber que no estan prou preparats per fer-ho, pensant que si han de plegar ja se’n farà càrrec la organització de arreplegar-los, que per això es paga una inscripció, i es veritat i evidentment així ho farem, però intentem entre tots que sigui per causes justificades i no per inconsciència, i així a veure si tots podem gaudir de la festa, organitzadors i organitzats.
Igual que a la cursa, aquest any també tenim canvi de direcció a la nocturna i Rafel Vàzquez que ha estat l’alma mater durant molts d’anys, cedeix el pas a gent nova (tal i com a de ser), de la que esperem que mantinguin el llistó tan alt com ell l’ha deixat i, si poden, pos pujarlo.
Rafel, gràcies per tot lo que has fet, i ara a gaudir de la travessia com a participant, com a col·laborador, o com lo que vulguis, t’ho has guanyat.

13 comentaris:

marti ha dit...

hola companys-es ting problemes en lo correu,envieumeu a neste pera tindre us a la agenda.
mcartoixa@gmail.com
gracies

Anònim ha dit...

Aquest any sera un altre éxit ja veureu.

travesero ha dit...

Algù s´atreveix a fer pronostics?
Es batrà el record?
Qui seran els primers?
Emotion,emotion.............

Anònim ha dit...

A vore, pronostics.....Qui plegara a Font Ferrera?

Claudia ha dit...

Jo la voldria fer en menys de 5 hores, que us sembla ?

Anònim ha dit...

Hola Claudia! m'alegre de que estigues per aki... todavia sigue en pie el avituallamiento de los crepusculos??? jo m'apunto!!
ANNA

oD ha dit...

Jo ja m'he apuntat. A fredes a donar cartonets i a fer de granera fins als Pous. Quedem per sopar?

lo manso ha dit...

Algú s'apunta a fer un escalfament previ sortin de Morella? o per soltar cames al final (lo meu antrenador me diu que a l'acabar no m'ature de cop) anar a Gandesa?

Anònim ha dit...

pronostics resevats....pero vatran records femeni i masculi

Anònim ha dit...

Rècord de petats, pot ser si.

kings ha dit...

Es una llástima que no la pugui fer , Montse i jo marxen a còrrer a Talamantes, la segona de la copa d' Aragó, la veritat es que despres de PaÜls no estic per tirar cohets i aquesta es de 28 km i tela marinera... ja us explicaré, a veure si en contes d' un pernil ens poden portar un formatge, més que res per variar una mica el pica pica... i LEO, ho compartiré amb tu, tranquil-la ....

Molta sort a tots i bona cursa.

Anònim ha dit...

Reyes no esperava menos de tu , es bo compartir perque sino sempre s´en duen els mateixos tot. Tot es broma. Que us vagi be la cursa . Vatros no pareu.Besets LEO

lo manso ha dit...

Reyes que és esta setmana i no la setmana pasada. No hi ha excusa. Bueno sembla ser que les inscripcions estan tancades. Mira la repesca.