18 d’agost 2009

Volta per la banda de Fredes. 15/08/09

Com deu de ser costum entre els membres de l'equip Trail de la UEC, a les 5 quedem a la gasolinera Quatre camins Paco Murall "Ou dur", Joan Perales, Ana "Campaniya", Leo, Xavi "Xasqui", Moisés, Tara, Paco "Lo Manso" i un servidor i acte seguit ens possem en ruta cap al pantà de la Sènia, punt de partida i final de la sortida del dia, "la volta a Fredes".
Les fotos clicant a la foto de l'esquerra
La sortida, dirigida explendidament pel Sr. Perales, fou d'una duració aproximada de set horetes i mitja, amb paradetes per esmorzar i cantar unes nadales al pesebre del Tossal del Tres Reis, però sense encantar-mos, avui anem per feina que la gent a quedat per dinar. La sortida passa pel Portal de l'Infern, el Poble de Fredes (avituallament líquid), el Tossal del Tres Reis, el Refugi de Font Ferrera (un altre avituallament líquid) i el pic del Marturi (si no recordo malament), sesió de fotos i apa tornada cap al pantà, que ja es veu a la llunyanía com una taca.

L'activitat fou amenitzada pel Sr. Tarazaga, que per a jolgorio del personal ens va explicar, el segúent acuidt:

Er pápa que coge al hijo gitano y le dice:A vel Richal
voy a haserte unas preguntas que ma dicho la siñorita
quevas malamente con las matemáticas.

- Enga pápa, aqui esta er tio pa respondel....
- Aaaaayy va la primera, amos a vel Richal, cuánto eee
4 x 4?

- Ayyy pápa, pos mu facil eso es un tó terreno
- Ele ahí mi gitanilllo, mu bien, enga la segunda, qué
eeee 3 X 2?

- Uy pápa, pos que va a ser, eso es el Carreful
- La paya de la maestra que no entiende na, mu pero que
mu bien.

- Venga ya, la urtimas pa ver si serass Patriarca.Vamos
con la fregoneta y passamos por un melonar que tiene
200 melones,cojemos y cholamos 100 melones, a ver
Richal qué queda?
- Pos pápa.............¿que va a quedal?............¡¡¡ pos otro viaje...!!!

Moments més tard, el que ens va deleitar amb les seves dots artístiques fou el Sr. Murall, pero el que escriu aquesta nota no recorda el titol dels monòlegs, que no van ser menys divertits que el del Sr. Tarazaga, com a mostra el següent: "La vida es una barca" de Calderón de la mierda.

En la vertent de contacte en la fauna, el Sr. Txaski, després de coneixer la identificació del muixó "Pitxu Pitxu" per part de l'equip la setmana anterior, ens donà a coneixer el "ui ui ui", que canta així quan aterra, degut a que té les cames més curtes que els ous.

Com a cloenda d'aquest últim entrenament important de preparació al GRP destacar el banyet al Pantà de la Senia i l'açanya del Sr. Tarazaga fent el salt des del pont del pantà, que va arrencar els aplaudiments de tots els companys del Raid.

by joan4s

5 comentaris:

campanilla ha dit...

Molt bona la crònica, com ja estem acostumbrats FANTASTICA!!
Falta el video que li vaig enviar a Paco, així es podrà constatar a que es dediquen els uequeros quan fan un cim!
Campa i Leo.

paco ha dit...

video, kin video?

Unknown ha dit...

Ei companys, on està el pantà de la Sénia???
Bona sortida i bona crònica, però aquests errors són molt greus ;)

Salut i cames per als grans reptes d'aquest agost!

totusé ha dit...

El pantà de la Sénia, d'Ulldecona o de Sant Pere és un pantà situat a la capçalera del riu de la Sénia, a la confluència del barranc de la Fou (que baixa del tossal de Cantaperdius) i dels de Teulatí (o de la Tenalla) i de la Pobla.
Està dins el terme municipal de la Pobla de Benifassà (així que ni d'Ulldecona ni de la Sénia, com a molt de la UEC de Tortosa), situat a tocar de Malagraner, entre el convent de Benifassà i la masia del Molí de l'Abat.
Va ser inaugurat el 1985, construït per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer; la capacitat és de 12,5 milions de m3, i la resclosa fa 54 m alt i 180 de llargada.
Informació hidrològica actualitzada: http://www.embalses.net/pantano-668-ulldecona.html

chasqui ha dit...

petites i humils correccions: tossal del rei per tossal dels tres reis; mont negrell o monte negrelo, i no tossal del marturi.
pel demés, molt bona i complerta crónica.
només falta el detall de Tara obrint-se pas en la darrera grimpada al tossal: "apartarse, quillos, que m'acabo de chutar un gel!!!" Genial!