02 de novembre 2010

Ateus transitant camins de frares


Des de l'Era de Tivenys hi surten uns quants carrers, entre ells el Cardó. Aquest s'empina de valent pocs metres després d'abandonar la terra que banya el riu Ebre i és el que ens portarà a la vall on hi ha un convent batejat amb el mateix nom. Pocs metres després d'arrancar ens atura una dona encuriosida per la nostra desorientació. O potser ho fa pels “compressors” que portava Marga? Ara no ho sé. La qüestió és que ens informa correctament del recorregut a seguir.

Tivenys té carrers diferents amb el mateix nom. En vam arribar a comptar fins a tres que portaven el nom de Benifallet. No sabem si és per l'estima que tenen els tivenysencs al poble veí o és que aquells dies la imaginació va ser pobra. En qualsevol cas, deixem enrere aquest municipi terrisser i anem fent via fins arribar als corrals de Fons. La pista augmenta la seva pendent i se'ns presenten unes quantes revoltes, que algunes d'elles ens les estalviem fent recte i saltant els marges de pedra en sec que van construir amb tanta cura els frares carmelites, o els pagesos d'aquella època els quals potser estaven més acostumats al treball físic. Sense afluixar el ritme, passem el Portalet (717m). Aquest coll, segons la bibliografia consultada, és l'entrada natural de la vall de Cardó. A partir d'aquí, el camí fa baixada fins arribar al balneari.

Com que anàvem sobrats de temps aprofitem per visitar l'ermita de la Columna, una construcció que crida molt l'atenció per la seva ubicació espectacular. Els balconets estan molt ben aconseguits! En finalitzar la visita i menjar-nos un parell de barretes energètiques, tornem en direcció contrària cap a Tivenys. El que ens havia costat dues hores, ara només ens en costa una. Som així de ràpids quan el desnivell és negatiu! En resum, un matí ideal que ens ha permès conèixer un altre racó del nostre magnífic territori.

Aquí van poc més de mitja dotzena d’imatges:

6 comentaris:

Maggie ha dit...

Després de l'experiència mística viscuda pel camí ral que va a Cardó, m'he sentit com un autèntic frare. Ja en sabien aquella gent de buscar-se els llocs més encisadors per meditar.

Jo cardo ha dit...

Per meditar ???
.. bons picaderos es lo que buscaven.
Veigues d'on ve lo nom de la vall. Tingues en compte que l'accent lo van posar posteriorment.

Anònim ha dit...

Margarett!! te vas perdre la nostra volteta guai del diumenge!!i vas fer cap allí si o si tu igualment!!jejejej te van molar les ermites eh!! mos vam fer un far de pastissets, faltavessss....jejejej
Monix

elena ha dit...

i totes aquestes meravelles les tenim al costat de casa? me donen ganes d'anar a meditar per aquests indrets, i no cal que vagi a la India, que va ser lo que vaig decidir després de veure, "Come, ama, reza", bé l'ordre no sé si realment es aquest, jeje.

Anònim ha dit...

A Benifallet Elena!!a Benifallet!!! on el dia 30 de Gener se celebrarà la 2ª cursa del Pastisset!!jajajjaja

Maggie ha dit...

Monix!! Te vaig fer una super-campana, però al dia següent vaig complir anant al mateix puesto a meditar, claro.

Elena!! La India és un puntet més espiritual. Ves-hi!! Per Cardó sempre et pots passejar...