07 de desembre 2006

CAMPIONS DEL CIRCUIT CATALÀ DE CURSES DE MUNTANYA

CAMPIONS DEL CIRCUIT CATALÀ DE CURSES DE MUNTANYA
L’EQUIP DE TRAIL DE LA UEC DE TORTOSA

La Cursa del Castell de Burriac a Argentona, disputada el passat diumenge 3 de desembre, va tancar el Circuit Català de Curses de Muntanya 2006 de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Aquesta challenge del trail català ha coronat les corredores i corredors de l’entitat tortosina com a campions destacats per equips de l’especialitat, en lluita amb altres formacions molt competitives de tot el país, com l’equip de l’Agrupació Excursionista d’Alcanar, que ha quedat en segona posició.

El Circuit es disputa sobre sis curses al llarg de l’any que competeixen en bellesa i duresa, entre les quals destaca la Cursa de Muntanya de Paüls, organitzada per la UEC de Tortosa a finals de primavera. A elles s’els hi afegirà l’any vinent la Cursa de Tivissa, la qual cosa refermarà el lideratge de les Terres de l’Ebre en aquesta disciplina.

L’equip de trail de la UEC de Tortosa ha experimentat en els darrers anys un creixement quantitatiu i qualitatiu que el consolida com la formació més potent de l’especialitat a nivell nacional. El creixement quantitatiu s’explica per l’augment de l’afició a la pràctica d’un esport en entorns salvatges, que no requereix més infraestructura que un vehicle d’aproximació i unes sabatilles per córrer, també perquè es practica en grup, sovint heterogeni en tots els aspectes i alhora solidari quant a l’objectiu, xalar. L’avanç qualitatiu es basa en els entrenaments nocturns entre setmana i les sortides i curses dels caps de setmana, veritables descobertes del nostre territori més primigeni.

Els components d’aquest equip tenen des dels 15 als 69 anys, dones i homes, més entrenats o menys, però entusiastes d’una activitat que guanya adeptes cada temporada.
By Pako


12 comentaris:

Anònim ha dit...

FELIÇITATS A TOTS ELS COMPANYS I COMPANYES PER L'EXIT ACONSEGUIT. LO QUE VA COMENÇAR FA 10 ANYS A L'ANETO BORRIOL MARXA DEL PORT ETC I FINALMENT PAULS ARA DONA ELS FRUITS QUE VAM SEMBRAR.BE ARA EN SERIO DIMARTS A ENTRENAR QUE LO MILLOR NO ES ARRIVAR A DALT SINO MANTINDRES.MARTI

Anònim ha dit...

Ei que guapo el resum de la temporada, i per cert, tenim que ser l´enveja de tots els equips, ja no pel fet de ser l´equip campió, i el més nombros, ni els que ens ho passem millor, sino pel fet qualitatiu del nivell de corredores femenines que porten el nom de la uec per cenderes, pistes i corriols d´allà on passen... "deu ni do" quin nivell!!!I si no us heu enterat, mireu el video!!!Molt bé Marti, dimarts a entrenar i el dijous 21 a celebrar-ho, jeje quina bufa agafarem!!!

Anònim ha dit...

deu ni do quin resum,mai emocionat i tot a partir de 1 de gener mauro fesme soci de la uec que aixo tant bonic el que hem de fer es fer-ho durar.tambe agrair al gefe la paciencia que te per fer tot aixo i que els altres ho puguen mirar.i desde roquetes animar-vos a seguir sent els millors,felicitats i sobretot SALUT.

Anònim ha dit...

Felicitats pel montatge!!

Moltes gàcies a tots i totes per deixar-me compartir tots aquest moments tan bonics amb vatros!!


M'has fet emocionar!!

Anònim ha dit...

Enhorabona a tot hom ja que ja que aquest títol ve a ratificar el que ja fa un parell d’anys que estem veient, i es un increment constant de nous corredors/res, alguns amb més o menys constància, però que tots junt hem aconseguit fer creixe l’equip.
El resum que ha fet Pako i el vídeo no son més que una “xicoteta” part del que estem fent, ja que en ells no es fa reflexe de totes les nits d’entrenaments, faci fred o calor, per la via verda amb els frontals, el vuit de Roquetes a l’estiu, les costes, al parador, mig camí, seminari .., les altres curses on hem participat, de la copa catalana, copa d’Espanya; marxes, curses d’asfalt, carros de foc, duatlons, ultratrail de cardó, etc. etc. i els fabulosos entrenaments dels caps de setmana per la Caramella, Mola, Paüls, Moleta Castellona, barranc de Lloret, Horta, Beseit, Alfara, Toscà, Prat de Compte, Moleta d’Aufara, Farrubio, canal de la Barcina, la Foradada del Montsià, i moltes, moltes, més, i sense oblidar-nos dels cafès a les 8 del matí a quatre camins i les merescudes cerveses amb pataques al final de la correguda, simplement fantàstic.
Com diu Martí ara lo important es mantenir aquesta tendència i intentar de cara a l’any que be superar-ho, i ho tenim fàcil, ja que tenim noves incorporacions que faran pujar el nivell molts de punts (a pesar de que alguns d’ells siguin roqueteros o ampostins). Es pot intentat de fer el “doblete” amb la copa i el circuit, ja que tenim gent suficient per a les dos competicions.
A demés hi ha molts de projectes de grup, entre els que destacaria la formació d’un equip de raids (o siran 2 ?), la participació a una marató internacional (Paris, Amsterdam, Nova York… ), i a la que probablement es la cursa de muntanya més espectacular del mon la “ The North Face Ultra Trail” a Chamonix.
Be el dimarts tots a entrenar, que tenim molt que parlar, i us aneu fent un conte de que a la festa de la FEEC no vull anar jo sol a buscar el trofeu, si som un equip ho som per a tot, VALE...

Anònim ha dit...

Ja està actualitzada la classificació del circuit amb la cursa del Castell del Burriac.
Al final en sènior femení Marta Busquets 1ª, Reyes, 2ª y Belen 3ª.
En veterà femení Amparo 3ª, Elena 4ª , Isa 5ª.
En júnior masculí Adrià 1er.

Enhorabona a totes/ts

Anònim ha dit...

Aquest article va sortir publicat el passat divendres 8 de desembre al Diari de Tarragona i avui, 15 a l'Ebre.

Sembla que no ho puguen publicar si no canvien alguna cosa. Es deuen pensar que els hi reclamaré els dretrs d'autor?

Anònim ha dit...

Amb la classificació definitia prepararé algo per a l'arradio. Ja ho penjaré al bloc.

Anònim ha dit...

Amb la classificació definitia prepararé algo per a l'arradio. Ja ho penjaré al bloc.

Anònim ha dit...

que tal paco com ha anat lo viatget,jo ara a london espero que estiguis al sopar i fem una gran festa adeuuuug

Anònim ha dit...

He vist làrticle al diari,esta molt bé.
Aixi!!,que la gent se n'adone que hia gent que es mou. Felicitats a tots i totes ancara que no surten a la foto.

Anònim ha dit...

Felicitats companys, aquest és un premi merescut a la constaància, voluntat i perseverància dels dimarts, dijous i caps de setmana, faci fred o calor, en sigueu vint o en sigueu dos, l'esperit que regna en aquest equip s'ha reconegut.