28 d’octubre 2007

I Open Raid Tavertet

De Raid tavertet

El I Open Raid Tavertet Extrem és una prova d’una sola etapa, que comença el dissabte 27 d’Octubre a Vallter , i acaba el mateix dissabte a St. Joan de les Abadeses. És un raid on els equips han d’enllaçar totes les seccions proposades ininterrompudament. Els equips son de dos corredors que han d’afrontar tota la prova sense cap tipus de relleu. Hi ha d’haver un assistent com a mínim per facilitar la logística de material i desplaçar el vehicle d’assistència.

L’equip de la UEC que ha participat en aquesta prova estava format per Joan Perales, Isa Arasa, i com assistent Mauro. S’ha de dir que era el primer cop que corrien en un raid d’aquestes característiques, per començar el terreny era d’alta muntanya i presentava una dificultat afegida amb la nevada que va caure el dia anterior, i amb temperatures al voltant dels 0 graus. La primera prova era una cursa a peu d’onze quilometres, que sortia de l’estació d’esquí de Vallter, en busca del Coll de la Marrana, el refugi de Coma de Vaca i el Refugi de Tregura. Un cop allí agafaven les BTT i havien d’anar fins a La Peçallarga. Aquí van tenir alguns dubtes d’orientació, però el que els va fastidiar va ser la pèrdua d’un pedal de la bici d’Issa, que els va obligar a prendre un itinerari alternatiu tot per pista de baixada fins a Pardines i Ribes de Freser, on els va recollir el vehicle d’assistencia. Evidentment, el no poder superar aquesta prova els penalitza considerablement. Un cop a La Peçallarga emprenen la tercera prova consistent en un recorregut d’un 4 km. a peu en busca d’unes parets on es fa la prova d’escalada, que superen sense cap problema. Tornen a La Peçallarga i comencen la quarta prova, 4 km. de cursa d’orientació a peu, on van necessitar un hora i tres quarts per a localitzar les 12 balises.Després surten un altre cop amb les bicicletes cap a Ogassa on han de localitzar una balisa a dintre d’una mina, i després continuar amb la bici fins el Pavelló municipal de Sant Joan de les Abadesses on s’acaba la cursa. Resumin tot i l’averia de la bici d’Isa es pot valorar molt positivament l’experiència, ja que encara no havien participat en un raid d’aquest nivell, res a veure amb els de Vandellós o Cambrils, podríem dir del nivell del Noraid, però amb la dificultat afegida de l’orientació i la lluita amb el crono.


Raid tavertet

1 comentari:

Anònim ha dit...

Xeics, només el fet d'haver participat ja és tot un senyal dels co... i ov... que teniu. A més, suposo que deveu haver xalat molt. O sigui, que enhorabona!!!!!!

Pep Anglès