03 de novembre 2007

Crònica del Open Raid Cornudella de Montsant

El dissabte 3 de novembre s’ha disputat el segon Open Raid Cornudella de Montsant, organitzat per Naturetime Events i la Secció de Muntanya de l'Agrupació Cultural de Vila-seca. La UEC Tortosa ha estat present amb tres equips: el Terres de l’Ebre 1, format per Oscar Pinyol i Ricard Pallarés, el Terres de l’Ebre 2, formar per Joan Perales i Isa Arasa i com a novetat (i sense que serveix-se de precedent) el tercer equip anomenat “tobillos rotos” (en homenatge a un company), que estava format per Carlos Balagué i Mauro Ortiz.

Els corredors van començar la prova des del mateix poble de Cornudella. La primera prova consistia en una prova d’orientació Urbana de 2 kms, després agafaven la btt i es feia un recorregut d’uns 24 Km, durant el qual s’anaven intercalant diferents proves, com la carrera a peu de 8 kms, un tram de barranc d’uns 500 metres, escalada amb una via de 4-5 grau, un rappel de 10 metres, i un recorregut amb canoa pel pantà de Siurana d’uns 4km. Per finalitzar, i ja dins el parc tancat, es feia una prova especial de birles catalanes (recordeu que Oscar té molta experiència en aquesta especialitat).

El recorregut no presentava grans dificultats i les balises es podien anar trobant amb certa facilitat, a excepció de la nº 7 on l’equip de Carlos i Mauro (i bastants equips més) se la van saltar, i després per a trobar-la intentant seguir les referències del mapa (al nostre parer erroni) van perdre uns 45 minuts, que els va desplaçar de la 5ena posició a la 18ena. Fins a n'aquell moment anaven l’equip d’Oscar i Ricard, 4arts i el de Carlos i Mauro 5es. Una verdadera llàstima perquè aquesta era l'última balisa conflictiva del recorregut, ja que després d’aquí s’agafava la bici i s’anava per pista gairebé tot de baixada fins a Cornudella. L’equip d’Oscar i Ricard no van tenir cap problema en localitzar aquesta balisa i els va servir per fer un final de cursa quasi perfecte, que els va donar la tercera plaça de la classificació general. Qui tampoc va tenir cap problema aquí (encara que en altres llocs si) va ser l’equip d’Isa i Joan, que finalment i amb les bonificacions, van acabar en la 11ena posició.

En acabar la cursa es va fer un “Pica-Pica Rústic Party” o sigue un dinar amb pasta amanida i botifarrada (un fallo: no hi havien cerveses), i l’entrega de premis i trofeus i un sorteig de regals.