09 d’agost 2007

THE NORT FACE ULTRA-TRAIL - TOUR DU MONT-BLANC

THE NORT FACE ULTRA-TRAIL
TOUR DU MONT-BLANC
5a edició del 24 al 26 d'agost de 2007.
Explorant els límits !


Dues curses excepcionals:

-The North Face Ultra-Trail du Tour du Mont-Blanc
Fer un tomb al Mont-Blanc en individual en una sola etapa !
3 països -163 km - 8 900 metres de desnivell positiu amb menys de 46 hores.

-Courmayeur-Champex-Chamonix
3 països -86 km - 4 500 metres de desnivell positiu amb menys 24 hores.

Una aventura extraordinària! fer el tomb al Mont-Blanc en individual i en una sola etapa, es més que un simple esdeveniment esportiu, es una vertadera aventura humana.

3 països travessats França, Itàlia i Suïssa
3 regions alpines la Savoia, la Vall d'Aosta i el Valais
3500 corredors.
2000 corredors a la sortida dels 163 km i 1500 a la sortida dels 86 km.
35 nacionalitats representades

42 comentaris:

Anònim ha dit...

be aixo ja mou,a mi no me vingueseu en presses lo meu repte es acabar per a mi es lo mes important a nivell esportiu que mai he fet i hem veig preparat pera fer-ho despres ja ho sabeu no se sap mai lo que pot pasar.La determinacio per aconsseguir una fita es fonamental i crec que tots-es ho aconsseguirem .SALUT MARTI

Anònim ha dit...

UTMB
JOAN PERALES
JOAN CARLES BALAGUE
PACO ESTORAC
MONTSE SISTERE

CCC
ISABEL ARASA
ELENA FERRERES
MAURO ORTIZ
MARTI CARTOIXA

Anònim ha dit...

ALS DE UTMB DIR-VOS QUE SOU ALGO MASOKES PERO,QUE SI JO HAGUES POGUT TAMBE HAGUES ESTAT AL VOSTRE COSTAT PER A FER D'ESTE REPTE UN RECORD INOLVIDABLE,SOBRE ELS QUATRE QUE HO FAN CREC QUE HO ACONSEGUIREU TOTS QUATRE PERQUE SOU MOLT CONSISTENS EN LO VOSTRE OBJECTIU I O TENIU MOLT CLAR,I QUI ARRIBARA PRIMER NO HO TINC CLAR PERQUE AUN QUE PER A MOLTS ESTA CLARISSIM PER A MI EN UNA PROVA AIXI NO HO ESTA GENS,ARA,SI TOTS ACONSEGUIU ACABAR DINS DEL TEMPS PER MI SEREU UNS EXEMPLES A SEGUIR I SI NO ACABEU VOS ADMIRARE IGUAL COM ABANS DE MARXA A FER ESTA AVENTURA.LA MONTSE ES MEREIX UNA MENCIO ESPECIAL LA UNICA DONA.ANIMS A TOTS QUATRE I MOLTISSIMA SORT,DE COR US DESITJO.

ELS ALTRES QUATRE PAREIX COM SI 86KM I 4500 DE DESNIVELL SIGUE COM ANAR A ENTRENAR EL DIMARTS AQUI AL ESTADI,EN QUINA CONVICCIO DESDE EL PRIMER DIA EN FER-HO,TANTA QUE JO EM VAIG QUEDAR SENSE INSCRIPCIO,ES ADMIRABLE EL MERIT QUE TENIU PER ACONSEGUIR COSES IMPOSIBLES PER A LA MAJORIA DELS HUMANS,ADMIRACIO SI ES EL QUE JO TINC PER VATROS,ARA UN ESFORÇ MES PER ACONSEGUIR-HO COSA QUE JO NO DUBTO.
MOLTISSIMA SORT PER ACONSEGUIR EL VOSTRE REPTE.

UN CONSELL VOS VULL DONAR A TOTS QUAN ESTESEU PASAN UN MAL MOMENT QUE PER DESGRACIA SEGUR QUE EL PASEU,PENSEU EN LA SATISFACIO QUE A DE DONAR CRUSAR AQUELLA LINIA DE META I QUE TOTA LA GENT D'AQUI ESTAREM PENDENT DELS VOSTRES RESULTATS I TAMBE LA VOSTRA SATISFACIO PERSONAL,ALLO SEMPRE QUEDARA GRAVAT ALLI.

ANIMS AMICS SOU DE LO MILLOR QUI HI HA VOS HO MEREIXEU TOT.SORT.

Anònim ha dit...

Moltes gràcies Albert pels teus ànims, estic contenta de tenir uns amics amb tanta sensibilitat, uns ho expresen en paraules, altres amb clavellines, orquidies....
estic molt orgullosa de tots vatros!
M'hagués agradat que haguessem pogut anar tots, els que no vingesseu ens podeu seguir per la Web del Montblanc en directe, aixó ens donarà energia positiva i forçes per anar fent.

Entre natros, tinc una miqueta de temor, ai ai.

molts besets!

Anònim ha dit...

Queden 14 dies!!
Uy uy uy!
quin mal de panxa...

Anònim ha dit...

MATERIAL OBLIGATORI
RESERVA D'AIGUA MIN 1 LITRE
2 LINTERNES O FRONTALS I PILES RECAMVI
MANTA SUPERVIVENCIA
MENJA DE RESERVA
XIULET
GOMA ADESIVA 80cmX 3cm
XAQUETA IMPERMEABLE
MALLES LLERGUES O PIRATES
GORRA O BUFF
EXIGIT PER ADMINISTRACIONS:
CARNET IDENTITAT
MOL RECOMENAT:
MOVIL posar el n seguretat organizacio
GUANS I GENERO PER AL FRET
ACONSELLAT:
GANIVET-BRUXULA-CREMA SOLAR-VASELINA-MAPA I DINERS-BASTONS se tenen que portar sempre l'organizacio no els porta
OBLIGATORI HO MANA MARTI:
UNA CAPSA PLENA D'ILUSIO
los que fem la ccc no podem enviar bossa a Champex ho hem de portar tot damunt, los de UTMB poden enviar 2 bosses una a Curmayer I ALTRA A Champex portar sempre damunt LA TARGETA UTMB .SALUT MARTI

Anònim ha dit...

Xeics, sembla mentida però s'acosta el vostre gran dia. Us desitjo molta sort. A vore si jo em puc apuntar l'any que bé i puc anar amb gent ja experimentada en aquesta cursa apta per a masoquistes. Davant d'això les latres curses, com la Montserrat-Reus, la Nocturna, etc. etc. semblen ben poca cosa. Aprofiteu per conèixer una miqueta els tres països que visitareu, ja que anar a Suïssa només per fer la cursa sembla que sigui desaprofitar una bona oportunitat.

Molt ànims!! Intentaré enviar-vos energia positiva.

Pep, l'aleixarenc? lo tortosí?

Anònim ha dit...

ascorteu, que algu sap si encara et pots apuntar a l'Ultra-trail a alguna de les 2 curses?
m'agradaria vindre en vosatros

Anònim ha dit...

pregunta-li a Alena que es la que porta el tema de les inscripcions i el tema de dormir, tema transport parla amb el Sr. Cartoixa

Anònim ha dit...

Xeics, este Marti es poeta ehh, diu una caixa plena d'ilusió, per poquet no em pijó a les calcetes

Anònim ha dit...

dissabte 18-08-07 esmorzar-reunió a les 9 els que no van al Ultra-trail a les Palmeres i els que van a l'Ultra-trail ja els ho dire per telefon (top secret) només cracs.

Anònim ha dit...

xeic jo soc un crac però no vinc a l'Ultra-trail, jo també vull vindre en vatros

Anònim ha dit...

2 pedres i ja saps el que tens que possar al mig, i pica fort tantes vegades com vulguis. Els cracs esmorzen totsolets.

Anònim ha dit...

Dubte existencial !!
A veure si ho entenc
Els que no van al UTMB l'esmorzar es a les palmeres.
Els craks que van al UTMB l'esmorzar es a .... Top secret.
Els cracks que no van al UTMB esmorze a les Palmeres (?)
I els que van a al UTMB i no son uns cracks (com es el meu cas), on esmorzem, a les Palmeres ? al ...top secret ? o esmorzo a casa meua ?.
Com podeur veure a part de que no soc un crack, es que soc una mica justet.

Anònim ha dit...

I YO ON VAIG??????????

Anònim ha dit...

roquetero tranquil que pera lany que ve farem EL MARATHON DES SABLES LOS ANTRENOS SIRAN A LA PLATJA DE LA MARQUESA o ultra trail DESERT DE GOBI.

Anònim ha dit...

a mi man dit que santrena millor al MITJORN

Anònim ha dit...

A quin migjorn te refereixes al d'Alcanar o al de Sant Jaume ??

Anònim ha dit...

Pots tria, el que t'agrade més.

Anònim ha dit...

Jo aniria al d'Acanar.però cadascu es lliure.

Anònim ha dit...

Si anem al d'Alcanar poder avisar a Hermini i cia. que ens facin de guies, segur que ells es coneixen be la zona.

Anònim ha dit...

Xecs he estat mirant lo profile de la UTMB, i deunido quin fart de fer los xona que vos fotreu !!!

Anònim ha dit...

Aixo es enveija,xona.

Anònim ha dit...

ascolta jo vaig a fer lo xona al utmb i no se lo que es LO PROFILE aspliqueumeu antes danar per si ting que andurme forquilla i gañivet.salut marti

Anònim ha dit...

jo si puc os seguire des de la pagina. pero des d'aqui us donare anims. i com com diu albert sou un exemple a seguir. anims velents

Anònim ha dit...

http://es.youtube.com/watch?v=WHbnw1EXdqo&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Eultrafondoalgeciras%2Ecom%2Fvideos%2Ehtml

Anònim ha dit...

l'any que be els que feu la curta voldreu fer la llarga perque aixo es aixi i al veure arribar els companys os ficareu malalts i ansiosos/es per fer lo mateix que ells temps al temps que encara falta comensar la curta pero ja ho veureu els que feu la llarga voldreu repetir la experiencia perque sense cap dupte a de ser algo increible aixo ho dic ara que he vist el video vatros meu confirmareu i els que estem a casa donan-vos un suport incondicional l'any que be vindrem a fer-la la llarga si es que es pot i tots junts farem que sigui algo sensacional,inolvidable i una aventura extrema,diferent.ara una vegada mes sort a tots i penseu que els de casa estem esperant-vos ansiosos per que conteu lo vist.

carlos es l'unic que encara no t'he vist se que estas tant be que et permeteixes anar a ballar a la metro fins les 6 del mati a tu tambe sort.

Anònim ha dit...

gracies pels anims,jo faig la curta i desde principi d'any al meu nivell no he parat es mol sacrifici personal i familiar ara acabarem aixo i despres ne parlarem sobretot tindreu clar tu i la familia a nesta vida hem de posar prioritats i no pensar nomes en natros .salut Marti

Anònim ha dit...

oye yo soy nuevo en esto de correr, pero no entiendo muy bien el catalan pero tan importante es esto de tenerla curta o llarga para correr. Es que como roquetero dice que los que la tienen corta el año que viene la querran tener larga y los que la tienen larga repetiran. A que se refiere a correr o a otra cosa....

Anònim ha dit...

a me lo dejaba y quien es este carlos que la tiene de un metro y que pega 6 ...., seguro que hablais de deporte en este bloc.

Anònim ha dit...

Yo, de tres ediciones que llevo participando en 2 me ha llovido y en una estuvo lloviendo antes y después de la carrera, asi que haceros a la idea de que seguramente os vais a mojar y que con el tiempo alli no te puedes confiar porque por esa zona el clima es muy cambiante (basta que pases de un valle a otro para que la cosa varie). Asi que vosotros llevaos todo el arsenal de ropa térmica e impermeable que en las bolsas que dejeis en Courmayeur y Champex podeis echar todo lo que querais (excepto los bastones) y luego en función de como este el tiempo podeis decidir que coger o no. Que después de todo lo que hemos entrenado para correr esta prueba sería una putada tener que retirarte por acabar empapado y muerto de frio por no llevar la equipación adecuada. Además que conforme pasen las horas, y vayais tirando de vuestras reservas de grasa, al cuerpo le ira costando cada vez más entrar en calor y necesitareis abrigaros más, sobre todo si te paras y te enfrias.

Anònim ha dit...

Para la zona de los Alpes:

Fin de semana aceptable para subir cimas (se refiere al fin de semana del 18 y 19), al menos el sábado y la mañana del domingo. Nubes más abundantes en Austria y vientos poco destacables. Isoterma media de 12º a 2.000 metros el sábado y 14º el domingo. Más tormentas y nevadas el lunes 20 y hasta el día 25, con tiempo adverso y mucho frío (isoterma de 0º a 2.000 metros el martes y miércoles)

Anònim ha dit...

Como van esos nervios????
ANIMO, que después de todo un año de sacrificio los resultados estarán ahí!
Venga....mucha suerte y nos vemos en Chamonix!
Ramón Huesca.

Anònim ha dit...

Hola Elena, no se si et conectaras des d'aquelles altures, però per si de cas. ANIMS!!!!! QUE ETS LA REINA!!!!

Anònim ha dit...

honor i glòria als herois del montblanc. jeje.

feu lo xona de valent i deixeu lo pabelló ben alt. i una birra a la meva salut

Anònim ha dit...

felicitar a tots pel gran paper que heu fet aixo que heu fet es historia viva per la uec tortosa es com pujar a un 8000mil sense desmereixer res moltes felicitats. MAURO NO POGUER ACABAR NO VOL DIR RES SABEM LES TEVES RAONS (MALTS PER TOTS COSTATS,MES ELS PROBLEMES INTERNS) ALTRES JA NO S'HAGUESEN ATREVIT A MIRAR NI EL PERFIL DE LA CURSA,LA MEVA ENHORABONA.SOU ARA PER ARA ELS MILLORS.

Anònim ha dit...

Enhorabona a tots!!! i especialment al crack d'Elena!!!!

Anònim ha dit...

Veig que els entesos estan encara dormint, per a qui ho vulgui saber:
Les classificacions:

3235 - Estorach, Francesc Tour du Mont-Blanch
Clasificació total 705
Per categoria: 255
Temps 39:24:24
3231 - Perales, Joan Tour du Mont-Blanch
Clasificació total 530
Per categoria: 230
Temps 37:33:04
3078 - Balagué, Joan Carles Tour du Mont-Blanch
Clasificació total 705
Per categoria: 305
Temps 39:24:24
6245 - Ferreres, Elena Courmayeur-Champex-Chamonix
Clasificació total 456
Per categoria: 29
Temps 17:49:55
6201 - Arasa, Isabel Courmayeur-Champex-Chamonix
Clasificació total 456
Per categoria: 29
Temps 17:49:55
6193 - Ortiz, Mauro Courmayeur-Champex-Chamonix
Clasificació total 1475
Per categoria: 433
Temps 08:37:32 no acabada.
5797 - Cartoixa, Marti Courmayeur-Champex-Chamonix
Clasificació total 897
Per categoria: 113
Temps 20:30:53

Ells son els campions!!!

Anònim ha dit...

enhorabona xones!!!

Anònim ha dit...

FELICITATS ISA!!! JA SAPS L'ANY QUE BÉ UTMB I MAURO SUPORT TÈCNIC. PERQUE ELS ANYS I LA MUNTANYA LI PASEN FACTURA.

Anònim ha dit...

La energía que desprende la común motivación de 2300 personas, más el volúmen envolvente de la música del Descubrimiento de Vangelis, más el rotor del helicóptero encima de nuestras cabezas y que nos sobrevolaría constantemente hasta el crepúsculo, provoca un nudo en cada garganta, que se evocará en muchas ocasiones a partir de ahora. Uno no vuelve a correr como siempre después de esta experiencia, al margen del resultado de la carrera.

Los comentarios boca a boca, las anécdotas, la ilusión... tienden a desmitificar esta prueba... y efectivamente no es mito alguno. Pero gente muy preparada física y mentalmente sucumbe ante la dureza del UTMB y parece de justicia aterrizarla un poco.

El Ultratrail del Tour del Mont Blanc, no es una carrera por montaña; es un ultratrail por montaña. ¿Qué quiero decir con esto?. Simplemente que se va a requerir al organismo las dos cualidades que aconsejan ambas modalidades; la fortaleza de piernas y el fondo físico, pero ambas deben haberse acostumbrado a convivir juntas durante largas horas de esfuerzo para que formen un buen "equipo" y tienen que ponerse al servicio de la mente, la única que puede conducirnos a meta.

El UTMB es implacable y va a perdonar pocas equivocaciones. Pocas personas abandonan la prueba por lesión o accidente. Baste decir que al exigir una experiencia demostrada en este tipo de pruebas para acceder a su competición, ha hecho que el número de abandonos descienda considerablemente. Las personas que lo hacen en Courmayeur me hace pensar que son decisiones tomadas ya antes de la salida.

Las sobrecargas musculares dejan fuera de combate a buena parte de estos retirados. Unas cifras nos van a aclarar el porqué.

Cuando se llevan 30 km en las piernas y 2800 metros de desnivel acumulado, hay que salvar un desnivel positivo de 1300 metros en menos de 12 km para coronar Bonhomme, además de noche.
Con 77 km en las piernas y 8400 metros de desnivel acumulado, hay que subir 800 metros en 5 km para alcanzar el refugio Bertone.
Cuando se llevan 96 km , más de 20 horas de prueba y 9700 metros de desnivel acumulado, se deben ascender 700 metros en algo más de 4 km para coronar Grand Col de Ferret.
A los 137 km, 15000 metros de desnivel acumulado y avanzando la segunda noche sin dormir, hay que salvar un desnivel positivo de 700 metros en 5 km para alcanzar el Col de Catogne.
Después, sólo queda ya realizar una media maratón de montaña de 1500 metros de desnivel acumulado antes de llorar de emoción en las calles de Chamonix.

Tenía dos objetivos por cumplir. El primero bajar de 40 horas. El segundo, entrenar esa otra parte del corredor, que sólo se consigue en las duras competiciones, de ahí que lo tengamos tan poco controlado; entrenar la mente. Para ello decido correr solo, única forma que tengo de concentrarme correctamente en lo que estoy haciendo.

Soy más ultrafondista que montañero, por lo que mi idea primera era sobrevivir en las largas subidas y aprovechar en el llano y las bajadas para correr. Tuve que cambiar la estrategía por una pequeña molestia en el cuádriceps izquierdo, dolía bastante cuando bajaba, pero se mitigaba mucho al ascender. Así que aprovechaba en las subidas y me “controlaba” en las bajadas, e intentaba correr cuando la pediente o falta de ella era asequible para correr. Como se gana más tiempo bajando que subiendo, decidí no parar mucho en los avituallamientos, ya que se pierden verdaderas minutadas en ellos a nada que te descuides.

Me voy marcando metas parciales, que no podían ser otras que los cuarteles generales de Les Chapieux, Courmayeur y Champex-Lac. La nueva estrategia, reavituallarme constantemente y la música me han llevado hasta Courmayeur, donde tengo ropa para cambiarme, en menos tiempo de lo que había imaginado. Tampoco me entretengo mucho, lo suficiente para cambiarme y comer algo. El calor comienza a ser importante al acercarse el mediodía y transitar por la cara sur del macizo. No hago más que beber agua. Las subidas a partir de aquí se hacen durísimas, no sólo por el desnivel real que tienen, sino por la acumulación de cansancio y calor, pero aguanto porque sé que se pasa; como todo el esfuerzo, el sufrimiento y lo desagradable de la prueba... todo acaba pasando y perteneciendo al recuerdo.

En la llegada a Champex he pulverizado ya todos mis records. Nunca había corrido más de 120 km seguidos ni había estado tantas horas seguidas en esfuerzo continuado. Me cambio y ceno en condiciones, pero no me entretengo demasiado... aquí es especialmente peligroso, te arriesgas a no continuar.

El col de Bovine es muy técnico y me obliga a tirar mucho de cuádriceps, por lo que se me recarga un poco, más aún en la bajada hacia Trient. Paro un poco a estirar y enfrento la subida a Catogne. Para mí, los peores momentos de la carrera. El cansancio acumulado y las fuertes pendientes me disparan la respiración y las pulsaciones. Tengo que hacer constantes paradas. Varias veces me siento en piedras para descansar, hasta que pienso en cosas sin sentido. Percibo que aparece el sueño y decido seguir, al menos en pleno esfuerzo me encuentro concentrado, y la bajada hasta Vallorcine lo requiere.

Cuando llego a Vallorcine, sé que lo peor ha pasado, ya es sólo cuestión de tiempo el terminar la prueba. Llevo poco más de 36 horas, me pongo música y decido ir dando un paseo hasta Chamonix. No hacen más que pasarme corredores, pero no me importa, voy disfrutando como nunca lo había hecho en una carrera...

Llego a Chamonix y resulta que no entramos en meta, sino que pasamos de largo, hay que ir hasta Argentiére y volver. Quedan aún siete kilómetros, por terreno rompepiernas. Ya no tengo tan claro que pueda bajar de las cuarenta horas, hay que volver a emplearse a fondo, al menos ir alternando caminar y correr. A falta de un par de kilómetros, como siempre me ocurre, la emoción comienza a insuflar una desproporcionada energía para el momento de carrera en el que estamos. Ya no ando, sólo corro, pero lo hago por inercia. Las piernas no son capaces de asimilar toda la energía que les llega y casi toda se escapa por los ojos, mejillas abajo.

Los últimos metros por las calles de Chamonix no se olvidan fácilmente. La gente apostada en las aceras reconoce como nadie lo que supone finalizar la prueba de ultratrail más dura de Europa... y necesitar en mi caso 39 horas y 39 minutos de entrega, sacrificio y felicidad.

Anònim ha dit...

atp sd card reviews
http://membres.lycos.fr/jyprogenda/make-easfb/denevetyo.html credit denver municipal union
carbo platinum
http://members.lycos.nl/noprudonzi/tiffany-d0/exadknarne.html bridge card game line
http://membres.lycos.fr/wyjoipurxe/no-credie2/ppakincthend.html card guide sports