06 de juny 2011

enTORnamet


Entre xorrades, risotades, correus electrònics, envegetes... la setmana passada vam parir aquest nou títol d’una activitat més d’aquesta “secta” que los trailuekeros i alguns infiltrats i seguidors d’aquest blog en formem una mica part.
Que si dimecres guai, que si perniparty, que si... Lo mateix divendres a la nit, després d’una cervesseta i un caferet a ca la Susana del Reguers (1era foto), enfilant lo Farrubio va apareixer aquesta nova definició. I que fotíem aquelles hores en lo frontal al cap serra a munt? Pos un enTORnament.
Com los entrenaments per la TOR des Geants (ara enteneu d’on ha sortit lo nom de l’activitat) han de ser una miqueteta més que les dos horetes i mitja caminant que a algú o alguna li tocava fer este cap de setmana. A les primeres hores del dissabte, passades les dos hores i mitja previstes, entre lladrits de gossos de les granges de la falda del port, vam arribar al començament del KVC (kilòmetre vertical de la Caramella) per foter-mos lo primer bocata (foto molt fosca).


Prop de les cinc del matí, als Pous de les Neus, una d’aquelles coses “místiques” que tantes vegades ens han explicat: una llum del no res, una persona que tot son coses bones... cadascú que li doni el nom que vulgui en funció de les seves creences. Anàvem cap a Clotes, on teníem pensat fer un descans i ens trobem amb una/es cervesseta/es, bocata i caferet; dos sofàs, una esterilla, un tauló i la llar de foc encesa. Tornant a la descripció d’aquest nova activitat; a més de les horetes, les cervessetes i el bocata; toca entrenar lo “maldormir” (encara que alguns li vulguin posar un altre nom, foto censurada).
Ja ben sortidet lo sol, tornem-hi: bocata-cervesseta-caferet i a caminar cap al Toscà per la vall Figuera (2na foto). Del Toscà al Reguers ja vam trotinyar una mica, lo flat ens senyalava més cervesseta i l’esmorsarillo que ens tenia preparat la Susana (no vam fer foto). 
Per cert, no se com m’ha sortit per internete que al diccionari existeix el verb entornar. Entornar és donar una segona llaurada o fer una segona cosida a una vora. Natros això de fer dos voltes o de fer una en dissabte i un altra en diumenge ja fa temps que ho practiquem. Los del diccionari, a part de la definició pagesa i tèxtil, podrien afegir un altre significat a la paraula entornar lligada al mon del trail.

7 comentaris:

Maggie ha dit...

Vaya quatre TORtolets TROnats!!!

Anònim ha dit...

Vaia 4 TORnados!!!!!!Monix

marten de la bovine ha dit...

eics natros vam fer la Reus prades Reus pero men dono vergonya de fer cronica,sou unes maquines de demolicio,je,je.salut i courage.Marti

TOR_tosi ha dit...

De que te n'has de donar vergonya, si estos lo que van fer vans ser 40 km. en 16 hores i es van pasar la meitat d'elles als bars!

ton_TOR ha dit...

Com te penses que s'ha d'antrenar un TOR dels Gegants?
Lo millor puesto es al BAR!!!
L'hidratació es primordial!

Joan Perales ha dit...

TORpes a este ritme que aneu hauran d'allargar una setmana més el TOR per a que pugues-ho arribar vatros

Anònim ha dit...

Més que TORpes los que son es TORtugues