19 de juliol 2010

IV Clàssica a l’Olla de Vall de Núria



Aquesta cursa té moltes coincidències amb la de Paüls. De fet, la distància a recórrer i el desnivell acumulat positiu són relativament pareguts. Però la gran diferència, allò que t’allunya de poder fer un temps similar, és la seva altura màxima i el fet de córrer el 70% de la seva distància total a una altura superior als 2.500 metres.

Entre totes les pujades, destacaria la que et porta al cim del Puigmal i els pics de Finestrelles i de Noufonts. La primera, per eterna i gloriosa, les altres dues, per convertir-se en una veritable prova de força i de capacitat pulmonar. La gent normal bufava de valent! I dic "normal" perquè encara no entenc com potser que hi hagi persones que acabessin aquesta quarta edició amb només 2 hores i 17 minuts.
Vaig sentir el petard que anunciava l’arribada de Kilian Jornet quan encara em trobava a vuit, o més, quilòmetres de la línia d’arribada. M’havia compromès amb l’organització d’acompanyar-los en el lliurament de trofeus, però començava a tenir dubtes de si podria arribar a l’hora prevista. La baixada final va ser molt dura, però finalment vaig poder saludar bona part dels que hi ha a la fotografia que acompanya aquesta crònica. 
A Marga i a mi, ens queden moltes hores d’entrenament abans d’apropar-nos als resultats obtinguts per la mitjana dels corredors que van desplaçar-se a la Vall de Núria. El nivell era molt elevat. No obstant això, em queda el goig d’haver contribuït a puntuar per Catalunya, encara que sigui d’una manera molt modesta. La propera cita d’aquest nou circuit internacional, anomenat Mountain Running International Cup, serà el 22 d’agost a França.
Aquí teniu més informació:http://www.mountainrunninginternational.org/

Jesús Auré