14 de juliol 2010

Un tros gros de Carros de Foc


Retallar és un concepte que en l’àmbit de la competició queda lleig i molt poc decorós, però resulta molt eficient quan allò previst no s’ajusta a lo que és possible i convenient per a la salut. Així que, emparant-nos a aquest criteri de prudència, vam optar per fer un tros gros de Carros de Foc i gaudir d’un paisatge que ens va eclipsar tot just arrancar de la presa de Cavallers. Aquest va ser el punt de sortida i, després de superar un desnivell positiu de 1.000 m, vam aconseguir arribar al Collet de Contraix. La neu que ens vam trobar no ens ho va posar gens fàcil, però finalment vam aconseguir esmorzar al Refugi d’Estany Llong. A partir d’aquest punt vam creuar pel recte, passant pel Portarró d’Esport, en direcció a l’Estany de Sant Maurici. Calia escurçar camí si voliem sopar a les 19.30 al Refugi d’Amitges. I la veritat és que l’últim avituallament de la jornada del dissabte va ser immillorable. Tres plats ben plens i nutricionalment molt complerts van contribuir decisivament a que alguns poguéssim acomiadar-nos de l’ensopiment i la fatiga que ens havia deixat sense esma. En total havíem invertit prop de 11h per recórrer una distància que encara avui desconeixem, però que se’ns va ennuegar pel desnivell acumulat, el terreny irregular i la forta calor que vam patir.
El següent dia va ser molt més agradable i distret. Vam matinar, encara que no tan com lo dia anterior, i vam continuar amb la ruta passant pel Refugi de Saboredo i de Colomers. En aquest últim vam aturar-nos a omplir el dipòsit amb un bon esmorzar i després vam començar l’ascenció cap al Port de Calders. La pluja ens va sorprendre un cop vam arribar a allà dalt i los més sensibles, entre els quals m’incloc, van haver de tapar-se una mica per no patir fred. S’apropava l’hora de dinar i, enlloc de baixar en direcció al Refugi de Restanca, vam acordar per unanimitat tornar a aplicar aquell concepte tant noble i dirigir-nos cap a un refugi que ens quedava més a prop de l’embassament de Cavallers: el Refugi de Joan Ventosa i Calvell. Darrera l’Estany Negre deixàvem per al record un cap de setmana carregat de moments intensos i imatges esplèndides.
Jesús Auré

Aquí van les imatges:  

12 comentaris:

Anònim ha dit...

quina enveja que em fa...
lo burro, amb tant de "manoseo" de les campredonenques

Anònim ha dit...

M'ai quedat distret amb lo peu de foto.
Com ha canviat este xic!!!

Maggie ha dit...

Me l'Auré de mirar dos vegades. No el reconeixo. Je, je!!

La sortida va ser genial. Teníem el millor guia del Pirineu, una fotògrafa genial i un cronista excel·lent. Què més és pot demanar?

Anònim ha dit...

un bon po....

Anònim ha dit...

....llino que porte les motxilles

Anònim ha dit...

Bones cabretes!!!

Jesús molt bé la crònica, estos relats curts sempre són agraïts de llegir.

espero que a hores d'ara ja esteu recuperats del tot. Jo me recuperat del finde, però la calor de la city m'està maxacant un munt, grrr!!

Maggie, només feia falta que els xicuelos ens portessin les motxilles, jejje!!!

ens veiem aviat!

Rosa

Paco Murall ha dit...

D'Estany Llong a Sant Maurici, molt més xulo i salvatget pel Coll del Subenuix inferior, sense perdre's = 1 hora més i perdent-se una mica, encara més xalera.
Que "lo millor guia del pirineu" no és lo que arriba més pronte a taula.

http://lh6.ggpht.com/_NPNrwbhaLes/Sl2lq5DlsyI/AAAAAAAACn0/taeeoAAXzTQ/s128/DSC00399.JPG

http://lh6.ggpht.com/_NPNrwbhaLes/Sl2l5XRbJwI/AAAAAAAACn0/7VJXbJ7x9o0/s128/vall%20subenuix1.JPG

Anònim ha dit...

[URL=http://img37.imageshack.us/i/dsc00399zi.jpg/][IMG]http://img37.imageshack.us/img37/281/dsc00399zi.th.jpg[/IMG][/URL]

Anònim ha dit...

Que guai!! m'encanten les fotos! m'animes molt per a fer Porta del cel....aiaiaiiiiii.....m'has d'explicar què posar-me a la motxilla!! jajajaj ;p

Paco Murall ha dit...

si va per les dos meues, no són de la porta ni dels carros, sinó del l'Estany Nere, Coll i Vall de Subenuix, un pas entre Estany Llong i Llac de Sant Maurici.
Si vols aquí n'hi ha de trams de carros i tota la porta al 2009
http://picasaweb.google.com/
pakomurall/Piripako09#
I sobre que posar a la motxilla...pos allò que hagis de fer servir

albert gine ha dit...

Marga has transformat al Jesús, cada dia que passa esta més canviat.
Be nois això si es disfrutar.

Jesús ha dit...

A partir d'ara, les cròniques aniran amb instruccions clares perquè Mauro no s'equivoqui més amb les imatges que s'adjunten al text, malgrat hi hagi semblances subjectives al respecte!