22 d’abril 2010

Qui es qui - Agus Juan-Camps





Nom
Agus Juan-Camps
Categoria o edat
28 anys
Estas casat ?
Tens fills, quants ?
Un fill de quasi 3 anys i una filla en camí
Estudies o treballes ?
Treballo a l'Ajuntament d'Ulldecona
On vas naixer ?
A Ulldecona
On vius ?
A Ulldecona
Quants anys fa que corres ?
La meua primera cursa va ser la nocturna del 2007
A port de córrer, pràctiques o has practicat altres esports ?
Sempre havia jugat a futbol i a tennis, però ara els tinc una mica deixats de banda. També faig BTT, bici de carretera (de moment només entreno), esquí i si tinc temps alguna altra cosa distreta (m'agraden tots els esports!!).
Una mica de currículum:
Uf, de moment és una mica curt i amb pocs llocs destacables, potser el més avant que he estat va ser la 3a posició Senior al I Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l'Ebre. En quant a proves acabades, tinc l'Andorra Ultra Trail, el Trail Aneto, la Marxa de Cap de Rec, 3 Fredes-Paüls, el Trail-Blanch o una prova de la Copa del Mon d'Skyrunning a Ordino. També estic molt content de ser un dels creadors i organitzadors de les 2 curses de muntanya que hem fet a Ulldecona.
Millor record esportiu ?
Els millors records són 2. El primer, el moment d'arribar al Trail Blanch de Font Romeu el 2009, havia patit tant que el fet de veure que creuava la línia d'arribada i s'acabava d'una vegada me va fer posar-me a plorar sense adonar-me'n i el segon l'arribada de l'Ultra Trail a Andorra, on també havia patit moltes hores i veure a Aguset que m'esperava per entrar junts em va fer emocionar molt.
I el pitjor ?
Per sort no he viscut massa moments dolents i no en recordo cap en especial, però sempre hem sap mal quan arribo al final d'alguna cursa i me diuen que algun company ha hagut d'abandonar o s'ha fet mal.
Punts dèbils
La veritat és que no puc queixar-me, amb 3 anys no he tingut res important (algunes molèsties sí, però mai he hagut de parar del tot). I el punt dèbil, així més general, és que vaig poc a poc, m'esforço molt però sempre hi ha gent que corre més ;) Me sento com un Minardi a la F1!
Menjar favorit ?
Ui, quasi que m'agrada tot, pasta, arrossos, amanides, carn, peix, fruita, ... Per si algú ho llegeix a l'hora de dinar i té ganes de passar una mica de gana, escolliré uns Raviolis a la crema amb formatge Gorgonzola, un filet de vedella al Porto amb foie i de postre, algo més senzillet com ara mel i mató.
Quin entrenament fas ?
Vaig una mica sobre la marxa, perquè no acabo de tenir un horari definit i amb el nen no sempre és fàcil. Aquest any no corro tantes curses i fins ara, una setmana tipus tindria un parell de classes d'spinning (era l'únic fix però les hauré de deixar), un parell d'entrenaments curts corrent (una horeta cada dia) i en cap de setmana, si puc, una sortida de muntanya corrent i una amb la Penya Ciclista en bici de carretera.
Alguna anècdota ?
És molt difícil destacar alguna cosa, perquè sempre seguit ens estan passant històries però no els donem massa importància. Per destacar alguna cosa, ja que estem a un bloc, m'agradaria dir el bonic que és quan algú et felicita o et dona les gràcies per algun comentari o escrit que penges. És un dels millors moments de tot aquest mon i demostra l'agraïda que és alguna gent.
Un lloc per entrenar que t’agrade especialment ?
Com a faldut m'agrada tant el Montsià com la serra de Godall. Però així per dir alguna cosa m'agraden molts els diferents entrenament que podem fer per aquesta segona serra, que des del Castell fins a Godall o les Ventalles té mil i una senderes, amb pujades, baixades, trossos ràpids, tècnics i que van molt bé perquè s'adapten perfectament al temps que tingues disponible. A nivell més global m'encanta Font Romeu. Hi he anat 2 vegades de "vacances" i es increïble la de coses que s'hi poden fer, el ben preparat que està i l'alegria que dóna suar per allí.
Quin tipo de proves t'agraden més ?
Diria que m'agrada tot, fins i tot l'asfalt, que de moment no toco però que m'agrada molt llegir les cròniques dels que hi van. Les curses de muntanya són la base del nostre esport i les ultres els reptes que, com a mínim a mi, em motiven i recompensen per a seguir entrenant, patint i xalant.
A quina prova o proves t’agradaria participar ?
Mare, per agradar-me m'agrada tot. Prova que veig prova que m'agradaria fer. Així a mitjà termini (propers 3-5 anys) m'agradaria poder seguir provant Ultres: AUT, GRP, UTMB, Cavalls del Vent; anar a Zegama, alguna marató de ciutat important (Barcelona, París, Londres, NY, Boston?, ...), alguna de diversos dies (Costa Brava Extrem Running), proves combinades: IronMan, TriEpic, Cursa del Llop. Hi ha tantes coses que costa decidir-se, però en poder seguir fent-ne alguna ja estic content.
Quin es lo teu pròxim objectiu ?
En principi l'Andorra Ultra Trail, però una xiqueta que està de camí sembla que vol venir abans de l'esperat i igual me quedo en les ganes. Així que l'objectiu passa a ser tornar a ser pare i intentar poder seguir combinant-ho tant bé com fins ara, encara que tothom que té el segon és molt pessimista :(

5 comentaris:

Mauro ha dit...

"Raviolis a la crema amb formatge Gorgonzola" hummmmmmmmmm quina gana que m'entra.

Anònim ha dit...

Et conec poc però això que ets com un minardi a la f1 no estic d'acord.
28 anys, casat, 1 filla i un altre pel cami i parlant de curses en llocs capdavanters, trobes que ets lent? jo trobo que ets un cohet! anims i segueix així.

Puça

Kaiko ha dit...

Ostres Agus, felicitats!!!
Uf, com fliparàs amb el 2n crio! Ara si que sabràs lo que és un Minardi a la F1 o córrer per arribar!
Però és molt agrait també això.
Mos parlem.
Salut!

Agus ha dit...

Sí Karim, tothom me diu el mateix, però millor fer-ho ara de cop i després (espero) poder anar a millor ;)
Sí, Puça, vist així sí que vaig ràpid, però de vegades que miro posicions i sempre hi ha un mínim de 15 o 20 que estan per davant i mai aconsegueixo trencar aquesta barrera i fer un Top10 o així. La veritat és que era una petita exageració i estic molt content del que faig, també és veritat que lo de les posicions és molt relatiu i moltes vegades estàs més content d'una cursa on quedes el 50 que d'una altra on quedes el 25.
I Mauro, gràcies per pensar en mi i publicar aquest formulari/entrevista. Fins ara el nivell dels protagonistes era molt alt (en mi ha baixat :)) i estic molt content de poder ser-ne un.

rafalgueri ha dit...

En el poc temps que el conec he pogut vore a una persona molt íntegra, amiga dels seus amics i en molta passió per fer el que li agrada. Damunt pot combinar les seues obligacions familiars i fer uns resultats a les curses espetaculars.
Salut!