22 de juny 2009

NO RAID 2009

Fantàstic cap de setmana el que hem viscut els més de seixanta participant del IX NORAID Terres de l’Ebre. Els canvis que hem introduït aquest any, han estat determinant per a que així sigue, tot i això i com sempre passa, sobre la marxa ens hem adonat d’alguns fallos o coses que son millorables, l’any que be si no passa res, ho intentarem afinar una mica més.
Algunes de les coses més destacables, han estat el tema de la mobilitat dels vehicles d’assistència, que han tingut uns desplaçaments molt curts i que pràcticament no han tingut que carregar les bicicletes fins l’últim dia, al sector de la piragua. Un altra cosa ha estat la introducció de les balises, que li ha donat un punt més d’emoció i “competitivitat” entre el participants, aquí ens hem adonat de lo complicat que es per alguns lo tema de l’orientació, no?. L’altra i molt important, es que hem ajustat més be la duració i dificultat de les proves, la qual cosa beneficia a la gent menys preparada física o tècnicament, i al mateix temps dona més marge a l’hora de fer les transicions.
Tots els anys mirem de buscar uns recorregut lo més atractius possibles i aquest any no ha estat una excepció, lo pujador de la Camosa, lo barranc, la Cresta de la Fontcalda, lo descens en piragues, la btt, han estat magnífics, potser la btt no ha estat al nivell de dificultat d’altres anys, però ho hem compensat amb la orientació.
Per a qui no sapigue de que va això del Noraid, els hi direm que es una prova tipo raid, però no competitiva, on participen raiders, escaladors, corredors, espeleòlegs, ciclistes, i alguns que ens es impossible de catalogar, on ningú està obligat a fer res, però que finalment tot hom fa de tot, on les proves son molt espectaculars i algunes de gran dificultat, com les crestes o escalades que ens prepara lo sinyor Tiron, però que gràcies a la ajuda dels especialistes i sobre tot al “good roll” que hi ha entre els participants, se superen sense problemes i sobre tot amb seguretat, i on l’objectiu principal es passar un cap de setmana “XALANT” amb els companys, ja sigui dalt la bici o al bar fent unes cervesetes.
PD. Estem acabant de comprovar les targetes, ja informarem de qui a guanyat lo pernil.