08 de juny 2009

TLP2009

Agraïments:
Hi ha tres cabretes que es mereixen un agraïment especial. Sense elles no ho hagués fet. Moltes gràcies Anna, moltes gràcies Isa i moltes gràcies Leo.
Però hi ha molta més gent que han fet possible aconseguir el repte i que també els vull agrair. Als xofers: Marga, Montse i Toni. Als acompanyants de la segona part de la Nocturna: Mauro, Perales i Martí.
Agrair a tota l’organització de la marxa, molt especialment al que em va fotre bronca per fer servir recursos de la marxa que no entraven en la inscripció.

Los preliminars:
No és nou que quan es troben un grup de caps verds, d’idees rares en surten unes quantes. Uns d’aquests som el grupet dels trailuequeros de Tortosa, i de reptes per fer corrinyant pel monte, els darrers anys ens en han sortit un quants: Mar i Muntanya, Rasquera-Tortosa, volta al port, un parell de voltes a Carros de foc...
Seguint en aquesta línea de “locura” aquest repte, escomença l’any passat quan Carlos tenia que anar a buscar los crios al Forcall. No ho podia fer com los altres pares, que lo diumenge sense matinar massa i en cotxe van arribar a hora de dinar la Forcall. Ell va sortir el divendres la tarda de Prat de Compte, es va buscar unes quantes “males o bones”companyies i a hora de dinar del diumenge que va arribar. Esta va ser la primera edició del Translosports.
La edició del 2009, va tenir com a primer embrió la festeta dels crios (també estava lo de Carlos) que va presentar Leo lo dia de la nocturna. Aquesta festa li impediria sortir de Fredes, però no de Caro. Com a Leo li faria falta entreno per al GRP, fa uns quans mesos, em vaig oferir per allargar la Nocturna fins a Gandesa i així ella podria compensar el primer tram que no podia fer de la Nocturna. Quan ja no me’n recordava que havia quedat amb Leo, va sorgir el segon embrió, no recordo qui em “mantxava” recordant-me que l’any abans havia fet el escalfament de la Nocturna sortit de Tortosa, pa xul.lo jo: si m’acompanya algú surto de Morella. Explicant lo de Morella per captar acompanyants, Leo em va recordar que ja havia quedat amb ella per anar a Gandesa. Resultat: Translosports 2009 Morella-Gandesa amb la Nocturna al mig.

La crònica:

Sortida de Morella amb la companyia d’Isa i Anna a ritme pim pam, sense presa però sense encantar-nos. El parcials eren molt bons per les previsions que havia fet. Això ens permet esmorzar a Vallibona amb tranquil·litat.
A la sortida de Vallibona l’únic moment “cucut” de la ruta que ens fa perdre 10 minutets. Tot i així no ens cal incrementar el ritme. Passem el Boixar, unes cireretes per agafar forces per la darrera pujada abans de Fredes. No sé si perquè era la darrera, per la calor del migdia o pel ritme però va ser la primera suada del dia.
El dinar a Fredes va ser espectacular i la migdiada de conya. L’ambientillo de la Nocturna feia esgarrifar. Tot i que no havíem de córrer Isa volia sortir davant per evitar el tap, desprès va voler córrer les primeres baixades, li vaig recordar que no havíem de córrer i em solta: em trobo molt bé i em vull provar: però que tu no has vingut caminant de Morella a Fredes?. Fins al primer avituallament vaig pensar alguna vegada de deixar-la marxar, quin ritme. Afluixem sols una mica i cap a Paüls falta gent.
La pluja ens agafa a la Cova del Vidre, aquesta vegada, tot i que ens agraden les incidències que fan èpiques les curses, la pluja ens la va jugar. Una mala caiguda, un colze copejat, una mica de dolor, un tall que vol punts de sutura. Isa s’ha de quedar a Caro.
Sopant, arriba Leo, un parell de l’organització que volen marxa, un altre que havia de començar a Caro ha sortit de Fredes, i un altra que m’havia acompanyat de Morella a Fredes, be dons, tots cap a Fredes. Lo ritmet més o menys el que portàvem a la primera part amb Isa. Aquesta segona part molt de caxondeo va hi haure.
A Fredes lo més dur del repte, son, cansament, tothom que es quedava. Leo, no sé si per la cara feia o que ella no tenia massa ganes de continuar em tentava per no sortir cap a Gandesa. Va ser molt dur, molt dur.
Al final no se que tenim a cap però quan me n’adono ja estic pujant al Montsagre, i sembla mentida: em trobo de “puta mare”. Arribem d’alt i tot que havíem quedat de no córrer, que si primer la pista, que si una mica de troting, fins a Prat de Compte corrinyant.
Fins la Foncalda molt bé i la pujada pel barranc del Frare (em sembla que es diu) es va fer massa pesada, la pista alquitranada fins a la Fonteta pestosa, ja tot sobraba. Últimes rampes i la darrera baixada fins a Gandesa córrer.

La crònica esportiva:
Morella 06:10
Peiró Pelat 08:00
Vallibona (arribada) 09:10
Vallibona (sortida) 09:55
Boixar 12:40
Fredes (arribada) 14:00
Fredes (sortida nocturna) 18:00
Caro (arribada) 22:13
Caro (sortida) 23:23
Paüls (arribada nocturna) 03:44
Paüls (sortida) 04:20
Prat de compte: 07:30
Gandesa 09:45

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Tot un plaer Paco. Enhorabona!!
Anna

Kaiko ha dit...

Quina envejaaaaa
Un dia d'estos no tindre cap compromis i també faré un tram de camí amb vatros!!!!

krusty ha dit...

QUE ALGÚ LLIGUE A ESTE BOIG?!?!?!?!? ;)

futur TLP ha dit...

Un parell de corredors de la UEC per motius d'organització s'han quedat en les ganes de fer
lo TLP. per aixó estem buscan data per fer-lo,a més ho volem fer en menys de 24 H i en sentit contrari si algú li fa gracia i se vol apunta que ho digue.

futur TLP ha dit...

Seria un plaer conta com ha guia en lo super crak i unic TLP MANSO

Kaiko ha dit...

Pos aquí n'hi ha un que per motiu de Boda Major també s'ha quedat en ganes i que si voleu posar una data, ell mirarà si pot vindre (los 20 i 21 de juny no puc)
Ja direu alguna cosa

lo manso ha dit...

Lo dia que Carlos haigue d'anar a buscar los crios al Forcall.

Un altra opció podria ser fer la TLP en lloc de la sortida als Pirineus que els darrers anys feiem a meitat-finals de juliol. Penseu que la primera o com a molt la segona d'agost hi ha la Volta al Port.

kings ha dit...

Paco , estas fet un fiera però l' any que be heu de venir tots a la marxa ( que de marxa res..) del Sobrarbe, en ho van passar molt be, van disfrutar una passada i per primera vegada en molt de temps vaig disfrutar de la gent, els paissatges i de la cursa..., ens van tractar super be. I del menjar ni parlar-ne. Ens veien el dissabte, llástima no pogué anar el divendres perque es van donar uns embutits per llepar-se els dits...

Kaiko ha dit...

Jo us deixo el meu calendari per si a l'hora de triar alguna data se pot fer alguna coseta :D (sinó, pos llàstima i avant)

20-21 juny: compromís familiar
4-5 juliol: Nuria-Queralt
1-2 agost: Boda

A mi m'agradaria fer la Volta al Port ja que les 2 primeres edicions no hi vaig poder participar, sempre per culpa de compromisos.

Bueno, ja direu alguna cosa.
Salut,

PD: Per cert, el cap de setmana de la Cursa del Llop, feu algunes etapes, feu una altra cosa?

lo manso ha dit...

A la del llop tin intencions de ferles dos de correr.

Per la resta anirem tancant calendari, lo de Chistau s'hauria de tenir en compte i jha son tres cap de setmana de tirada llarda tot per desprès de la NQ o Ultra-Andorra.

Kaiko ha dit...

Gràcies per la info Paco. Per cert, lo de Chistau, que es? un recorregut per la Vall de Chistau tipus Carros de Foc?